Stig Östlund

måndag, september 27, 2010

Vem är Stephen Elop ?


<---  Stephen Elop



Huvudstadsbladet (HBL) i Helsingfors svarar bl.a.:

"Nokias nye vd Stephen Elop leder i dag Microsofts enhet för företagslösningar.

Nokias nya vd har tidigare haft chefsposter i flera amerikanska börsbolag, bland andra Juniper Networks, Adobe Systems och Macromedia. Han har inte stannat särskilt länge i något av bolagen. Efter högst ett par år på varje post har han gått vidare i karriären.

Kanadensaren Elop är 46 år gammal och har en examen i datateknik och ledarskap från McMaster University i Hamilton i Kanada.

Amerikanska affärs- och it-tidningar betecknar Elop som en respektingivande och energisk ledare. Under sin tid på Macromedia hade han smeknamnet Generalen, vet Computer World berätta. På Macromedia hade Elop rykte om sig att vara en hårt arbetande chef som inte hade mycket till övers för att prata strunt.
När Elop för drygt två år sedan tog steget från Juniper till Microsoft rubricerade tidningen Silicon Beat: Se upp Microsoft, det finns en risk för att Stephen Elop flyr.
Elop beteckans också som en person som har förmågan att balansera visioner om framtiden med dagsaktuella realiteter. Redan på Microsoft presenterade han framtidsvisioner där också de smarta telefonerna och alla de möjligheter som finns att använda dem ingick som en viktig del av vardagen.
Kanadensaren Elop är gift och har fem barn, tre av dem trillingar. Dessutom har han och hans hustru Nancy adopterat en flicka från Kina.
Från sina tidigare poster inom amerikansk it-industri har han fått saftiga löner och bonusar. Till Finland och Nokia flyttar han alltså inte för pengarnas skull." /HBL

Bloggarkiv