Stig Östlund

måndag, september 27, 2010

La Liga

Gårdagens matcher.

Hércules - Sevilla 2- 0  En kul match. Rättvist resultat. Gamle fransmannen  Trezeguet gjorde båda målen i den 21:a (= perfekt straff) resp 38:e minuten. Roligast att se var dock lille Drenthe, bäst på plan med sin teknik, snabbhet och styrka, sånt som krävs av en klasspelare, och en kombination egenskaper som vi är fattiga på i Sverige. Bäst i Sevilla var Perotti.
Deportivo - Almería 0- 2  Deportivo (Coruña) i något som kan kallas kris.
Espanyol - Osasuna 1-0 Barcelonasonen Álvaro Vázquez målade i 24:e minuten.

Bilden: Vásquez målar för Espanyol i 24:e minuten inför bortgjorda Osasunaspelare och sommarklädd publik.

Mallorca - R. Sociedad 2- 0 Argentinare Cavenaghi  gjorde båda målen (5:e resp 62:a min.). I alla fall hemma går det bra för Laudrups lag Mallorca.
Racing - Getafe 0-1 Víctor Sánchez målade. Racing hade fler chanser än Getafe. Mycket nära oavgjort. Getafes andra vinst, jag trodde det skulle vara fler vid det här laget.
Atlético - Zaragoza 1- 0  Atlético imponerade inte. Målgörare Diego Costa i 20:e min. Reyes i Atlético utvisad. Nu är det tungt för Zaragoza; har liksom Deportivo inte vunnit någon match. Arne Hegerfors kommenterade matchen, en journalist som har varit mycket bra. Nu är han inte så bra.  Tråkigt därför att han läste mest innantill om spelare.

Ikväll kl 21:00 omgångens sista match:
Málaga - Villarreal  Canal + med början kl. 20:55, matchstart 21:00. Vid vinst når Villarreal andraplatsen i tabellen som nu toppas av ett Valencia i högform.