Stig Östlund

måndag, september 20, 2010

Valet, Reinfeldt får svårt

Spontant tidigt måndagmorgon:

Sverigedemokraterna blir vågmästare i riksdagen, enligt den preliminära mandatfördelningen från Valmyndigheten. Statsminister Fredrik Reinfeldt säger att alliansen fortsätter att regera och vill samarbeta med Miljöpartiet.
De två språkrören för (mp) sade sent igår (P1/SR) något som gick ut på att man inte på några som helst villkor vill samarbeta med ett parti (m) som t.ex. gör det så svårt för sjukskrivna eller som t.ex. vill bygga fler kärnkraftverk.

En del förvånas över Sverigedemokraternas framgång. Dock inte jag. En totalt misslyckad invandringspolitik
är en av orsakerna till att jag inte förvånas. Att Sverigedemokraterna inte fick deltaga i viktiga debatter är en annan.

Socialdemokraternas nedgång skyller jag till stor del på partiledaren, partisekreteraren och (faktiskt) Kvinnoförbundets ordförande.
Men det är "synd" om (s) som inte har det enorma stöd från dagstidningar som de borgerliga har.

Att Kristdemokraterna höll sig kvar beror väl på stödröster. Likaså Centerpartiet, det stora svekpartiet.
Vänsterpartiet har en mycket stark ledare vilket man kan glädja sig åt och hoppas på. Han ger sig inte.

Marknaden lär inte vara nöjd över valresultatet med sd som vågmästare. Kronan och räntan tar stryk menar man

Rätta mig om jag har fel.
Därmed lämnar jag som politisk oberoende svensk inrikespolitik.

Dagens Medicin:
"Sverigedemokraterna gick kraftigt framåt i landstingen

Val 2010 Sverigedemokraterna har ryckt fram på bred front i valet. Partiet finns numera representerat i en majoritet av landets landsting.
När bara enstaka valdistrikt återstår att räkna står det klart att Sverigedemokraterna tar plats i fullmäktige i 15 landsting och regioner, jämfört med tre före valet. Numera är det bara i Stockholm, Norrlandslandstingen samt på Gotland som partiet inte finns representerat.
På flera håll har rösterna fördelats så att Sverigedemokraterna kan bli vågmästare. Det gäller till exempel Västra Götalandsregionen, Landstinget i Värmland och Landstinget i Östergötland".

Bloggarkiv