Stig Östlund

måndag, december 16, 2013

8-9 april Vocal Jazz Unit

Toppevenemang och dessutom på mitt favoritställe Södra Teatern. Inte nog med detta,drägligt entrebiljettpris.
Biljetter finns fortfarande (första annonseringen idag och biljetter släppta), men kan vara slut i morgon. Själv ligger jag på låset vad gäller "SJ:s-90-dagars-iförvägköpt-tågbiljett". PS Min livsuppgift numera är att höja medelåldern bland publiken på sådana här evenemang (det har blivit på detta sätt  då uppgiften på PRO-mötena blivit mig övermäktig).

I den stjärnspäckade kvartetten ingår Svante Thuresson, Viktoria Tolstoy, Vivian Buczek, Peter Asplund och Claes Crona Trio med Mattias Svensson & Rasmus Kihlberg.
 
Idén föddes på tåget mellan Sundsvall och Malmö strax före jul i fjol. Hela gänget var ute och turnerade runt om i landet tillsammans med Charlotte Perrelli, sånggruppen Vocation och Claes Cronas trio.
”Svante och jag satt och snackade på tåget mellan Sundsvall och Malmö och konstaterade att vi faktiskt inte gjorde något tillsammans. Svante sjöng med Viktoria. Vivi och jag slog oss också ihop i några sånger. Men inget där alla fyra var med på en och samma gång alltså. Så när vi kom fram till Malmö Central hade bitarna börjat falla på plats.” berättar Peter.
 
Jazz Vocal Units sångarrangemang har skrivits av Svante Thuresson och Peter Asplund. Allt material är plockat ur den outtömliga amerikanska sångboken. Take The A Train, When The Saints Go Marchi´n In, It´s Allright With Me, Caravan och All That Jazz är exempel på låtar som vi kommer att får höra.
Publiken kommer att få höra artisterna sjunga tillsammans och var för sig och i alla tänkbara kombinationer. De fyra backas upp av Claes Crona Trio. Denna ensemble kan med råge kallas Sveriges Superstars i musik med anledning av alla de fantastiska produktioner de gjort tillsammans.
 
Varmt och hjärtligt välkomna önskar Södran
 


 
 

 




Följ den här länken för att läsa mer om föreställningen och för köp av biljett.



Hela Södra Teaterns program hittar du såklart på www.sodrateatern.com
 
Vill du ha ännu mera Södran i ditt liv? Gilla oss på Facebook! www.facebook.com/sodrateatern






Bloggarkiv