Stig Östlund

lördag, juni 26, 2010

VM

Första laget klar för kvartsfinal: Uruguay.
Slog ett tappert kämpande Sydkorea med 2-1 i åttondelsfinalen.
Suarez tvåmålsskytt för Uruguay. Det är en gåta att Suarez spelar i Ajax, ett bra lag men inte tillhörande de riktigt bra lagen i Europa. Nu kanske det blir ändrig efter det att  t.ex. Real Madrid hört av sig.
Uruguay, detta lilla Sydamerikanska land är ett fantastiskt fotbollsland där det ideligen växer upp fotbollstalanger, och inte vilka talanger som helst.
En eloge till Sydkorea som spelade bra i andra halvlek och var nära kvittera på slutet.
Men bästa laget vann. Uruguays första riktigt bra motståndare uder detta VM.
Nu väntar fler jättehårda matcher för uruguayrarna. Möter i kvartsfinalen segraren i matchen senare i kväll, USA-Ghana, och där har Sydamerikanrna stor chans; men sedan blir det betydligt svårare.
Min dröm om final mellan Argentina-Uruguayfinns dock var; en dröm där jag förtränger Tyskland och Brasilien.
Tack Kung Fotboll för en härlig match i ösregnet, och tack Sydkorea för att bjuda Uruguay på första riktiga motståndet under detta VM.

PS Domaren Stark från Tyskland gjorde en mycket bra insats. Jag tippar att han blir finaldomare, eller i alla fall en stark kandidat till detta.

"Uruguay venció a Corea del Norte por 2 a 1 con dos goles de Luis Suárez y avanza a la siguiente fase en la Copa del Mundo. ". Tidningen La Diaria skriver i glädjen att Uruguay slog Nordkorea med 2-1 (Syd- eller Nordkorea, inte så noga).

Bloggarkiv