Stig Östlund

fredag, december 31, 2010

ABBA, the best Sweden has to offer

Bonnie M star dies in Moscow

BONEY M disco star Alfonso “Bobby” Farrell died yesterday hours after coming off stage in Russia.


But here is the joy - Lovely
Australiensarna var bland de första att fira nyårLägg till bildtext

India: New father, 94, is world's oldest


Ramjit Raghav posed for a picture outside his house this week with his two-month-old son, Vikramjeet.

Mr Raghav, a villager in Haryana state, north-west India became the world's oldest new dad by fathering his first child at 94, with his age confirmed by his pension records.
A farm labourer on a daily wage, he plans to try for another child next year. His live-in partner, Shakuntala Devi, 51, gave birth to the boy in a local hospital. /The Independent

Isabelle Caro, the face of anorexia, dies at 28

Jerome Taylor
Jerome Taylor: French model who became a symbol of the fight against anorexia when she was photographed naked for a controversial advertising campaign, has died. /The Independent




Read more:
http://www.independent.co.uk/news/people/news/isabelle-caro-the-face-of-anorexia-dies-at-28-2172590.html#

Yvonne Ruwaida (usch!)

"Säkerhetspolisen ägnar sig konsekvent åt att trakassera muslimer och bidrar aktivt till att underblåsa islamofobin.” Så skrev de ledande miljöpartisterna Mehmet Kaplan och Yvonne Ruwaida.
Yvonne Ruwaida är ju ordförande i det Socialdemokratiska Kvinnoförbundet.
Hur kan man välja en sådan verklighetsfrämmande, eller lögnaktig, till ordförande i Kvinnorförbundet?
Jag gläder mig dock över att min mamma eller hennes vänninor, mångåriga medlemmar i Kvinnoförbundet (S), inte vet något om detta.

Konstigt ;)

Nyårsafton/EM
Helena Benaouda (rätt stavat denna gång ?), ordföranden i Sveriges Muslimska Råd, har gjort sig oanträffbar.
SVENSKA DAGBLADET:

Säkerhetspolisen ägnar sig konsekvent åt att trakassera muslimer och bidrar aktivt till att underblåsa islamofobin.” Så skrev de ledande miljöpartisterna Mehmet Kaplan och Yvonne Ruwaida på DN Debatt den 22 april 2007, när Krisberedskapsmyndigheten och andra samhällsskyddande organ arrangerade en övning som utgick från att Stockholms city skulle utsättas för ett islamistiskt terrordåd. Det var ”fördomsfulla scenarier”, menade Kaplan och Ruwaida.



Lördagen den 11 december briserade den svenske medborgaren Taimour Abdulwahab, den förste självmordsbombaren på svensk mark, i hörnet Bryggargatan/Drottninggatan.

”Ett rent påhitt”. Så beskrev Jan Guillou, den 12 december i Aftonbladet, uppgiften att det skulle finnas fler terrorister beredda i Sverige. ”Säkerhetstjänsterna och deras särskilt utvalda medier hotar hela tiden den egna befolkningen med starkt överdrivna terrorrapporter”, kunde Guillou meddela, enligt samma formel som han använt alltsedan 1970-talet. De då nyss avkunnade domarna i Göteborgs tingsrätt, där två svenska medborgare dömdes för stämpling till terroristbrott, var enligt Guillou ett uttryck för ”antidemokrati”, ett tecken på att ”Sverige förföljer […] personer som kan räknas som ’muslimer’”.

”Det här är Munirs egen berättelse”. Den 24 november presenterade Muslimska Mänskliga Rättighetskommittén (MMRK) en ”unik rapport” om en av de ”människor som dagligen drabbas av antimuslimism”. Man ville belysa ”Sveriges medbrottslighet” i kriget mot terrorismen, journalistkårens ”antimuslimska fantasier”, och beskrev därför ett ”offer för detta”, som drabbats av en ”negativ och falsk bild av att vara en farlig terrorist”. Det egentliga syftet bakom hans resor i Somalia och Pakistan hade ”de vita kristna svenskarna” i ”medierna inte varit intresserade av”, men MMRK kunde berätta utan att ”förvrida och demonisera”. ”För mig är det alldeles självklart att han inte vill vända sig till medierna som har varit så fientliga mot honom”, sade MMRK:s representant Kitimbwa Sabuni.

I onsdags greps den svenske medborgaren Munir Awad för tredje gången. Den här gången, enligt polisen, med automatvapen, i Danmark, misstänkt för att ha förberett ett terrordåd riktat mot Jyllands-Posten.
”Terroristnoja”, sade journalisten Gösta Hultén i somras, grundare av den så kallade ”medborgarrättsrörelsen” Charta 2008, med anledning av att integrationsministern beställt den granskning av våldsbejakande islamistisk extremism som Säpo levererade i mitten av december. Den var del av en ”politiskt fabricerad villfarelse”, en av ”hatkampanjerna mot muslimer” som försiggår i dessa tider av ”politiska masshysterier”.
Säkerhetspolisens rapport beskrev en miljö som omfattar 200 personer, en väldigt liten andel av landets hundratusentals muslimer. Fyra av dem greps i onsdags.
”Du som har en överblick i Sverige, som ordförande för Sveriges muslimska råd, har du sett det här på nära håll?” Den frågan fick Helena Benaouda i SVT Debatt den 14 december. ”Vi kan inte känna igen dem på det sättet” svarade hon, för att de extrema åsikterna hörs bara ”på anonyma YouTube-filmer”.

Hennes egen svärson är – för tredje gången – en av de gripna.
Ett år har passerat i svensk terroristdebatt. Vilka ska vi lyssna på nästa år?

Varning

Det islamistiska Hizb ut-Tahrirs mål är att upprätta Kalifatet. Hizb ut-Tahrir är förbjuden i många länder men får ännu så länge härja fritt i Danmark, Storbritannien mfl. Det finns även tecken på att de är på väg etablera sig i Sverige.

Sveriges Muslimska Råd

Från Sveriges Muslimska Råds hemsida:
Sveriges muslimska råd (SMR) består av 9 rikstäckande muslimska organisationer, som är verksamma i Sverige. SMR är en ideell religiös organisation. Vår verksamhet baseras på respekt för människors lika värde och demokratins idéer och vi är partipolitiskt obundna. Muslimska riksorganisationer i Sverige kan få medlemskap i SMR under förutsättning att deras stadgar och verksamhet inte strider mot SMR:s. Länk: läs mer om våra medlemsorganisationer.

"Respekt för männikskors lika värde": kan man lita på det?

Munir Awad och hans svärmor

Inte bara en gång, bl.a. när han misstänktes för terrorism i Pakistan, har de svenska myndigheterna räddat Sveriges Muslimska Råds ordförande Helena Benaoudas svärson Munir Awad , en av terroristerna som förberedde en massaker i Köpenhamn.
Jag vill gärna se Helena Benaoudas i tevesoffan igen och förklara sin svärsons förehavanden.

PS Munir Awad uppges ha nära koppling till två män som dömdes för stämpling till  terroristbrott i Göteborg nyligen. DS

Muslim-toka

Polisen i Turkiet har idag gripit tio personer misstänkta för att förbereda en attack före nyår.
Misstänks ha kopplingar till al-Qaida.

Anm.: Toka: 'tok' [Sundsvallsdialekt]

Det tiger leksaksförsäljaren om


Vansinne                                                                                                              
 Amerikanska konsumenter spenderar 13, 2 miljarder dollar  på leksaker under jul. /Newzglobe                                                                                                             

Sverigedemokraterna har riskerna klar för sig

Säga vad man vill om Sverigedemokraterna, men det är det enda partiet av riksdagspartierna som har sanningen klart för sig vad detta med islam innebär, och förstår riskerna. Som politisk neutral respekterar jag - ursäkta mig för detta - sd åtminstone i detta fall.
Inte underligt heller att sd går framåt enligt opinonsundersökningarna.

Följ debatten i Flashback om det senaste i terroristväg i Sverige. Där  får man sanningen om man läser det på rätt sätt. Även svenska tidningar hämtar troligtvis stoff därifrån.

Finland, Danmark och Norge är våra fina syskon. Om som nu ett syskon, Danmark angrips ska vi inte svika utan stödja vårt syskon.
Apropå: det bästa med mitt Sverige: vi har världens bästa grannar (syskon)!

Helena Benaoudas

Helena Benaoudas
Ryktet gör gällande att Helena Benaoudas svärson skulle vara en av terroristerna. Observera: ett rykte. Sanningen kommer fram så småningom och meddelas då så snart som möjligt i denna blogg.
Endats SvD av de svenska rikstidningarna har nämnt något om detta. Hedervärt.

Helena Benaoudas är ordförande i Sveriges muslimska råd och förekommer relativt flitigt i tevesofforna.

Namnen på de svenska muslim-toka som nu har häktats.

Sahbi Zalouti, Maunir Dhari, Omar Abdalla Aboelazm och Munir Awad.
Det  är inte klokt: Sahbi Zalouti anmälde sin arbetsgivare till DO för att ha blivit kallad "terrorist".
Aftonbladet skrev om detta och hade gråtartilar om Zalouti. Nu har AB tagit bort de artiklarna.

Riksdagen tar upp tablettförsäljningen

Efter SvD:s granskningar av hur receptfria värktabletter missbrukas och säljs till ungdomar kallar riksdagens socialutskott till en öppen hearing om avregleringen av apoteksmonopolet. /SvD 

Russian Judge Extends Term for Tycoon by 6 Years

Hårdingen Putin

Mikhail B. Khodorkovsky
The stiff prison term for Mikhail B. Khodorkovsky was seen as a signal that Prime Minister Vladimir V. Putin was not loosening control over Russia.
Read more: http://www.nytimes.com/2010/12/31/world/europe/31russia.html?_r=1&nl=afternoonupdate&emc=aua2

Premier League under nyårsdagen






Birmingham - Arsenal

Liverpool - Bolton 

Manchester City - Blackpool
Stoke - Everton

Sunderland - Blackburn
Tottenham - Fulham
West Bromwich - Manchester United

West Ham - Wolverhampto


Viasat Fotboll/Sport visar matcherna.
I England är man förståndiga och släpper lös kung Fotboll  när andra är jul- och nyårslediga

Premiär för nyårsmeny på sjukhusen i Sörmland

Toast Skagen, fläskfilé och fruktsallad. På nyårsafton blir det trerätters festmiddag för alla som ligger på sjukhus i Sörmland.
Nyårsafton i år ska bli något alldeles extra för den som råkar vara inlagd på något av de tre sjukhusen i Sörmland.
Med Toast Skagen, fläskfilé med rödvinssås och mangomarinerad fruktsallad ska cirka 800 patienter få fira in det nya året.
Det är första gången som något sådant sker i länet och tanken är att det ska sätta guldkant på årets sista dag./Dagens Medicin

Vad bjuds patienterna på sjukhusen i mitt landsting, det ökända Västernorrlands landsting.
Taggtråd?

Matisse


Henri Matisse: La mer vue a Collioure, målad 1906
 Den 31 december 1869 föddes en av de stora konstnärerna.

"Matisse [mati´s], Henri, 1869–1954, fransk konstnär. Matisse målade sommaren 1905 i Collioure vid medelhavskusten, och där utvecklades den stil som fick beteckningen fauvism. Matisse började använda spektralfärger i stora, lysande fält, ofta avgränsade av mörka konturer. Ett centralt verk från denna tid är La Joie de vivre (1905–06). Matisse utvecklade bildens ytmässighet och linjernas arabeskartade karaktär i verk som Luxe I och Luxe II (1907–08) och La Danse (1909). Han drev 1908–11 en konstskola i Paris och hade många svenska elever, t.ex. Isaac Grünewald, Sigrid Hjertén och Einar Jolin. Matisse var en betydande skulptör och gjorde bl.a. en Liggande modell I (1907) som figurerar i flera av hans målningar, och relieferna Ryggen I–IV (1909–30). Matisse utarbetade en variant av collage kallad découpage: formerna klipps ur pappersark, målas med gouache och klistras på en grund, t.ex. Apollon (1953). Matisse formgav och smyckade kapellet Chapelle du Rosaire i Vence, invigt 1951."
Källa:  Henri Matisse. http://www.ne.se/henri-matisse, Nationalencyklopedin, hämtad 2010-12-31.

U.S.: December’s Best-Selling Political Books

1. “Decision Points,” by George W. Bush. (Crown, $35.) The former president’s memoir discusses his Christianity; his drinking; his family relationships; and Sept. 11, Iraq and Katrina.
2. “Unbroken,” by Laura Hillenbrand. (Random House, $27.) An Olympic runner’s story of survival as a prisoner of the Japanese in World War II. We must read this.
3. “America by Heart,” by Sarah Palin. (Harper/HarperCollins, $25.99.) The former vice-presidential candidate reflects on family, faith and patriotism.
4. “Broke,” by Glenn Beck and Kevin Balfe. (Threshold/Mercury Radio Arts, $29.99.) The Fox News host’s plan for fixing the country financially seeks to unite Americans around the concept of shared sacrifice.
5. “Pinheads and Patriots,” by Bill O’Reilly. (Morrow/HarperCollins, $27.99.) The Fox News commentator scrutinizes the meaning of change in the era of Obama.
6. “Colonel Roosevelt,” by Edmund Morris. (Random House, $35.) The third and concluding volume of Morris’s monumental biography of Theodore Roosevelt.
7. “Washington,” by Ron Chernow. (Penguin Press, $40.) A biography of the first president.
8. “Spoken From the Heart,” by Laura Bush. (Scribner, $30.) A memoir from the former first lady.
9. “The Big Short,” by Michael Lewis. (Norton, $27.95.) The people who saw the real estate crash coming and made billions from their foresight.
10. “All the Devils Are Here,” by Bethany McLean and Joe Nocera. (Portfolio/Penguin, $32.95.) Two business journalists examine the financial crisis of 2008.


The Story of Unbroken by Laura Hillenbrand

"Eight years ago, an old man told me a story that took my breath away. His name was Louie Zamperini, and from the day I first spoke to him, his almost incomprehensibly dramatic life was my obsession.


It was a horse--the subject of my first book, Seabiscuit: An American Legend--who led me to Louie. As I researched the Depression-era racehorse, I kept coming across stories about Louie, a 1930s track star who endured an amazing odyssey in World War II. I knew only a little about him then, but I couldn’t shake him from my mind. After I finished Seabiscuit, I tracked Louie down, called him and asked about his life. For the next hour, he had me transfixed.
Growing up in California in the 1920s, Louie was a hellraiser, stealing everything edible that he could carry, staging elaborate pranks, getting in fistfights, and bedeviling the local police. But as a teenager, he emerged as one of the greatest runners America had ever seen, competing at the 1936 Berlin Olympics, where he put on a sensational performance, crossed paths with Hitler, and stole a German flag right off the Reich Chancellery. He was preparing for the 1940 Olympics, and closing in on the fabled four-minute mile, when World War II began. Louie joined the Army Air Corps, becoming a bombardier. Stationed on Oahu, he survived harrowing combat, including an epic air battle that ended when his plane crash-landed, some six hundred holes in its fuselage and half the crew seriously wounded.
On a May afternoon in 1943, Louie took off on a search mission for a lost plane. Somewhere over the Pacific, the engines on his bomber failed. The plane plummeted into the sea, leaving Louie and two other men stranded on a tiny raft. Drifting for weeks and thousands of miles, they endured starvation and desperate thirst, sharks that leapt aboard the raft, trying to drag them off, a machine-gun attack from a Japanese bomber, and a typhoon with waves some forty feet high. At last, they spotted an island. As they rowed toward it, unbeknownst to them, a Japanese military boat was lurking nearby. Louie’s journey had only just begun.
That first conversation with Louie was a pivot point in my life. Fascinated by his experiences, and the mystery of how a man could overcome so much, I began a seven-year journey through his story. I found it in diaries, letters and unpublished memoirs; in the memories of his family and friends, fellow Olympians, former American airmen and Japanese veterans; in forgotten papers in archives as far-flung as Oslo and Canberra. Along the way, there were staggering surprises, and Louie’s unlikely, inspiring story came alive for me. It is a tale of daring, defiance, persistence, ingenuity, and the ferocious will of a man who refused to be broken.
The culmination of my journey is my new book, Unbroken: A World War II Story of Survival, Resilience, and Redemption. I hope you are as spellbound by Louie’s life as I am.".

Louis Zamperini story 1 of 4



2/4


3/4


4/4

Ska trycka Muhammed-bilderna

Det norska förlaget Cappelen Damm avskräcks inte av de avslöjade terrorplanerna mot Jyllands-Posten utan tänker ge ut en bok med de omstridda Muhammed-teckningarna. Boken Taushetens tyranni (Tystnadens tyranni) är skriven av tidningens tidigare kulturredaktör Flemming Rose. Boken släpps som planerat på nyåret, säger förlagsredaktör Anders Heger till norska radion NRK.

- Det rätta sättet att bemöta dessa hot är att fortsätta som förut, säger Heger. /Svenska Dagbladet

Allah bör stödja förlaget och köpa boken.

torsdag, december 30, 2010

NEJM

This Week at NEJM.org
December 30, 2010
 
>> http://www.nejm.org/

Asteroid Itokawa Sample Return‏

It was one of the most compelling space stories of 2010: The Japanese Aerospace Exploration Agency's Hayabusa spacecraft returned to Earth with tiny pieces of asteroid Itokawa. In today's article from Science@NASA, a NASA specialist on the Hayabusa science team describes the nail-biting sample return and hints at new results from the ongoing analysis. /NASA

Full story at :  http://science.nasa.gov/science-news/science-at-nasa/2010/30dec_samplereturn/

Den i Sverige gripne terroristen begärs häktad






Chefsåklagaren vid internationella
åklagarkammaren, Thomas Lindstrand,
har nu lämnat in en häktningsframstälan.

Dyraste elen sedan 1996


Upp 30 öre på en månad. Spotpriset på elmarknaden blev i snitt 83 öre per kWh i december.

Regeringsrätten byter namn till Högsta förvaltningsdomstolen



Den 1 januari 2011 byter Regeringsrätten namn till Högsta förvaltningsdomstolen.
-- Tel Aviv district court: Former Israeli president Moshe Katsav guilty of rape and forceful sexual harassment. /CNN

Moshe Katsav was born in 1945 in Iran. He immigrated to Israel in 1951.

Årets lag

Läsarna,  av den spanska sporttidningen Marca har uttagit årets "ideallag" i fotboll.
Så många som 125 000 har röstat.
Så länge som Messi, Iniesta och Xavi finns med är jag nöjd. Världens tre bästa spelare under året (menar jag).

Håller tidtabellen med beprövad teknik



Medan SJ ställer in och drabbas av ständiga förseningar kommer Tågåkeriet nästan alltid fram i tid. Hemligheten: äldre lok, regelbunden avisning – och en långvägare som kan branschen
från grunden. /Ny Teknik

Helena Benaoudas svärson

Ryktet gör gällande att svärsonen till Helena Benaoudas,

ordföranden i Sveriges muslimska råd, är en av de igår gripna terroristerna.
Vi kräver av anständighetsskäl svar på frågan om ryktet är sant eller inte. Inte minst för Benaoudas skull om ryktet är falskt.

Terroristerna som greps i går

Sahbi Ben Mohamed Zalouti
Lite om de igår  gripna terroristerna.

Sahbi Zalouti (bilden)
En 37-årig svensk medborgare född i Tunisien. Mantalsskriven i Järfälla. Greps av Säpo i Stockholm. Sahbi Zalouti  födelsedata 1973-05-21.







Ur gammalt nummer av Aftonbladet: "Svensken Sahbi Zalouti, 36, sitter frihetsberövad i Pakistan sedan augusti.Han har suttit av sitt tio dagar långa fängelsestraff men släpps inte fri. – I morgon ska du få åka hem, säger de varje dag, men jag väntar och väntar, säger han till Aftonbladet från fängelset.".



Munir Awad
29-årig svensk medborgare född i Libanon. En av männen som kom till Danmark i en hyrbil från Kista i onsdags och greps i en av lägenheterna på Mörkhöjvej i Herlev och Hedelyparken i Greve. Munir Awads födelsedata 1981-02-10. Munir Awad har svenska myndigheter hämtat hem honom 2ggr från länder där han misstänks för terroristsamröre och där han bedyrat sin oskuld och att han inte är inblandad i någon terrorverksamhet.

En 44-årig tunisisk medborgare bosatt i Sverige. En av männen som kom till Danmark i en hyrbil från Kista i onsdags och greps i en av lägenheterna på Mörkhöjvej i Herlev och Hedelyparken i Greve.

En 30-årig svensk medborgare, okänt ursprungsland. En av männen som kom till Danmark i en hyrbil från Kista i onsdags och greps i en av lägenheterna på Mörkhöjvej i Herlev och Hedelyparken i Greve.

En 26-årig irakisk asylsökande boende i Danmark. Den enda av männen som bodde i Danmark.

Den nu terrormisstänkte Sahbi Zalouti har tidigare gripits och suttit fängslad i Quetta i Pakistan hösten 2009. Det brott som han anklagades för gällde att illegalt ha tagit sig in i landet. Han dömdes den 29 augusti 2009 till tio dagars fängelse. I en intervju i Aftonbladet sa han då att han rest omkring i landet för att träffa andra muslimer och sprida information om islam.
Sahbi Zalouti begärde skillsmässa i somras. För två år sedan vände han sig till DO (Diskrimeringsombudsmannen) och anmälde sin arbetsplats Arla Food för diskriminering. Han skriver bl.a. i sin anmälan att han skulle ha blivit kallad ”terrorist”.

År 2009 greps 3 "Svenskar" i Pakistan. De gripna var den tidigare Guantánamofången Mehdi Ghezali, Safia Benaouda och hennes man Munir Awad samt parets tvåårige son. Munir Awad uppger sig ha blivit torterad under fängelsetiden.

Ryktet gör gällande att Helena Benaoudas svärson skulle vara en av terroristerna. Observera: ett rykte. Sanningen kommer fram så småningom och meddelas då så snart som möjligt  i denna blogg.
Helena Benaoudas är ordförande i Sveriges muslimska råd och förekommer relativt flitigt i tevesofforna.

Rätta mig om jag har fel. Adress längst upp i bloggen.

Zlatan vår ende riktigt store idrottsstjärna

Svenska Dagbladets sportchef skriver idag bl.a:

"Zlatan Ibrahimovic är tveklöst Sveriges största idrottsstjärna. För ingen underhåller oss mer och ingen svensk idrottare är ens i närheten av hans stjärnstatus, varken i världen eller i Sverige.

Gunnar Nordahl och Gunnar Gren och alla de andra i all ära: Zlatan ställer alla i skuggan. Han är redan Sveriges störste fotbollspelare genom alla tider.
Han gör svensk fotboll rolig och den dagen han slutar kommer saknaden att vara enorm.
Bakom honom är det ganska tomt för bara ytterligare en svensk lyser riktigt starkt på den internationella scenen: Robin Söderling.
Den främst stjärnan av alla våra vinterolympier är en kvinna - men det är inte den makalösa Anja Pärson längre. Anja må vara mest känd i världen och mest medaljbehängd men i år blev hon omkörd av Charlotte Kalla så att snön sprutade. Vad tycker du?".


Till Svenska Dagbladets sportchef:

"Hej!

Spontant, rakt ner på tangentbordet:
Jo visst, Zlatan är den ende store i Sverige, och störst genom tiderna. Han är stor ute i hela idrottsvärlden
Skidåkarna och ishockeyspelarna agerar på en sådan liten världsscen att jag inte alls räknar med någon sådan.
Skulle kunna vara en tennisspelare , men Söderling är inte alls tillräckligt bra, däremot är han mer känd ute i den stora idrottsvärlden än Kalla och t.ex. Foppa Forsberg vilka ju är totalt okända i t.ex. Sydamerika.
Summa sumarum: Zlatan är störst och den ende internationellt store idrottsperson som vi har.
Vad gäller världens största så måste det naturligtvis vara en (manlig än så länge iaf) fotbollsspelare.
Messi, som någon på SvD skrev så fint om häromdagen är störst (minns inte om det var du som hade skrivit artikeln) tillsammans med Xavi och Iniesta. Där kommer dock Zlatan på efterkälken, men det är inget att skämmas över. De är, i motsats till Zlatan, också alltid bra.
I övrigt anser jag att hysterin i vårt land (och Norge) vad gäller skidskyttarna är löjlig. Inklusive tidigare Magdalena Forsberg som jag inte anser var en stor idrottsstjärna, då jag alltid lägger en internationell aspekt på det hela när jag bedömer prestationerna. Samma gäller de i vårt land till skyarna  upphöjda ishockeyspelarna som Sundin, Forsberg m fl. De var bra inom sin sportgren, men kan inte alls kallas världsstjärnor
Störste idrottspersonen genom hela idrottshistorien är Maradona, tätt följd av Pellé och den som vi alltför lätt glömmer bort: Puscas. Där hamnar ju Zlatan också i lä, men det är inte heller något att skämmas över.

Ursäkta det spontana = slarvet
Mvh,
S Östlund
Sundsvall
idrottsintresserad sedan 2-årsåldern"

Barclays Premier League






ManCity - Villa  4:0 (3:0 i halvtid)
Stoke - Fulham  0:2 (0:2)
Sunderland - Blackpool  0:2 (0:0)
Tottenham - Newcastle  2:0 (0:0)
West Brom - Blackburn 1:3 (1:1)
West Ham - Everton  1:1 (1:1)
Birmingham - ManUnited 1:1 (0:0)
Chelsea - Bolton  1:0 (0:0) igår
Wigan - Arsenal  2:2 (1:2)  igår
Liverpool - Wolverhampton 0:1 (0:0)  igår

1 Manchester United 18 matcher 10 vunna  8 oavgjorda  0 förluster  39:17 i målkvot >>  + 22 38 poäng
2 Manchester City 20 11 5 4 32:16 16 38
3 FC Arsenal 19 11 3 5 39:22 17 36
4 FC Chelsea (M, P) 19 10 4 5 33:15 18 34
5 Tottenham Hotspur 19 9 6 4 29:23 6 33
6 Bolton Wanderers 20 7 8 5 32:26 6 29
7 AFC Sunderland 20 6 9 5 21:22 -1 27
8 FC Blackpool (N) 17 7 4 6 26:29 -3 25
9 Blackburn Rovers 20 7 4 9 26:31 -5 25
10 Stoke City 19 7 3 9 23:24 -1 24
11 FC Everton 19 4 10 5 21:22 -1 22
12 FC Liverpool 18 6 4 8 21:23 -2 22
13 Newcastle United  19 6 4 9 28:31 -3 22
14 West Bromwich Albion  19 6 4 9 25:34 -9 22
15 Aston Villa 19 5 5 9 20:34 -14 20
16 Wigan Athletic 19 4 8 7 17:31 -14 20
17 Birmingham City 18 3 10 5 18:21 -3 19
18 FC Fulham 19 3 10 6 19:23 -4 19
19 Wolverhampton Wanderers 19 5 3 11 20:32 -12 18
20 West Ham 20 3 8 9 20-33 - 13 17

Beleaguered Europe Seems to Stand Pat on Economic Strategy

José Manuel Barroso, the president of the European Commission, has
described the economic strategy as “a new growth model for Europe.”
News Analysis

E.U. policy makers are offering more of the same, even though the last set of goals, aimed at making Europe the world's most dynamic region by 2010, hasn't hit the mark./New York Times




Read more: http://www.nytimes.com/2010/12/30/business/global/30model.html?_r=1&nl=afternoonupdate&emc=aua22

Liten men bra och kul övning i det engelska språket; dessutom testas allmänbildningen

We (New York Times)  present 100 or so questions to test your recollection of the highs and lows of 2010:

http://www.nytimes.com/interactive/2010/12/29/opinion/20101229-schott-quiz.htm?ref=afternoonupdate&nl=afternoonupdate&emc=auab1



onsdag, december 29, 2010

Komplimang

S.k. svenskar skämmer ut vårt land

Svenska muslimska medborgare skämmer ut Sverige så till den milda grad.
En dröm: kartläggning av alla invandrare från muslimska länder!
Hur som helst, så här kan det inte fortsätta. Tokmuslimerna förstör vårt land och våra en gång fina grannländer.
Danish, Swedish police arrest 5 in newspaper plot

COPENHAGEN, Denmark (AP) — Five men planning to shoot as many people as possible in a building housing the newsroom of a paper that published cartoons of the Prophet Mohammed were arrested Wednesday in an operation that halted an imminent attack, intelligence officials said.

Denmark's intelligence service said that after months of surveillance they had arrested four men in two raids in suburbs of the capital, Copenhagen, and seized a submachine gun, a silencer and ammunition. Swedish police said they arrested a 37-year-old Swedish citizen of Tunisian origin living in Stockholm.

Read more:  http://www.usatoday.com/news/world/2010-12-29-terror-arrests_N.htm

"Svenskar har inte fattat problemet med att ha islamister inom landets gränser

Terrorexpert, Lorenzo Vidino, uttalar sig i danska tidningen  Politiken:

Terroristerna är erfarna och vältränade, med kopplingar till internationella terrorgrupper. Danskarna har bekymmer med den öppna gränsen mot Sverige.
Han anser den danska säkerhetspolisen som aktivare och skickligare. Svenskarna hämmas av att debatten kring radikal islam är tabubelagd i Sverige. Svenskarna har heller inte i tid fattat problemet med att ha islamister inom landets gränser.

Mushonor ska ge svar om smärta

Nu studerar en svensk forskare mushonor för att ta reda på varför kvinnor känner mer smärta än män.

Ledgångsreumatism drabbar oftast kvinnor men djurförsöken har nästan bara gjorts på handjur. Nu studerar en svensk forskare mushonor för att ta reda på varför kvinnor känner mer smärta än män.

Camilla Svensson forskar om artrit vid Karolinska institutet och har fått tio miljoner i anslag från Stiftelsen för strategisk forskning för att studera hur smärtsignaler uppstår och hur de kan angripas.
I sin forskning använder hon möss av honkön, något som hittills varit ovanligt trots att ledgångsreumatism drabbar tre gånger så många kvinnor som män.
Kvinnor och mushonor tycks vara mer känsliga för smärta än sina manliga artfränder och Camilla Svensson säger till Sveriges Radios Ekot att smärta generellt sett är vanligare hos kvinnor vid sjukdomstillstånd där smärta är ett problem.
Att använda möss av rätt kön blir därför naturligt, även som ett sätt att minska antalet försöksdjur.
– Absolut, jag tror att det är jätteviktigt att titta på rätt kön, definitivt. Och framförallt tror jag att man har större förutsättningar för att hitta rätt angreppspunkter, säger Camilla Svensson till Ekot. /Dagens Medicin

Tokmuslimerna går på; svenskarna stoppar huvudet i sanden; skandal

Fem personer greps i dag för förberedelse till terroristbrott i Danmark. Fyra av dem är bosatta i Sverige och tre är dessutom svenska medborgare. Avsikten ska ha varit att döda så många som möjligt. En terrorexpert ser den öppna gränsen mot Sverige, och det faktum att ämnet är tabu på vår sida, som ett problem.

Enligt Säpo har de gripna inga kända kopplingar till terrorattacken i centrala Stockholm den 11 december.
“Ett allvarligt terrorbrott i Danmark har kunnat avvärjas genom ett effektivt och nära samarbete mellan PET och Säkerhetspolisen”, säger Anders Danielsson, chef för Säkerhetspolisen i Sverige.
Utöver aktiviteterna i Danmark ska personerna även vara inblandade i en pågående förundersökning i Sverige som även den avser misstanke om förberedelse till terroristbrott.
"Svenska medborgare" Host.
Vakna Sverige !

Svenska Dagbladet: Mannen som greps i Stockholmsområdet är en 37-åring med tunisisk bakgrund. Han har tidigare gripits i Pakistan och enligt polisen deltog han i planeringen av det avvärjda attentatet mot Jyllands-Posten men åkte aldrig med till Danmark.

Why Do We Need Predictions? (N Y Times)

This is the second part of a Room for Debate forum on the power and perils of prognostication. /New York Times


>> http://www.nytimes.com/roomfordebate/2010/12/27/why-do-we-need-to-predict-the-future?nl=todaysheadlines&emc=thab1

Reinfeldt har utökat skydd

Efter terrorattacken med självmordsbombaren i Stockholms city har säkerheten skärpts kring statsminister Fredrik Reinfeldt.

Reinfeldt har tidigare varit öppen med var han tillbringar sina semestrar. Men nu är det locket på från regeringskansliet./Newsglobe


Newzglobe ställde frågan till statsministerns presschef Roberta Alenius:
Vad har Reinfeldt gjort i jul?
- Han har umgåtts med familjen.
Var har de varit?
- Jag vill inte gå in på det.
Är det av säkerhetskäl?
- Ja, precis, säger Roberta Alenius utan att redogöra mer för det i detalj.
Inte heller Säpo vill tala om skyddet kring statsministern.
- Vi kommenterar aldrig skydd för enskilda personer, säger Katarina Sevcik, presstalesman på Säkerhetspolisens pressavdelning, till Newzglobe.

Newzglobe finns på: http://www.newzglobe.com/sv/
Beträffande den utökade säkerheten för vår statsminister:
Muslimtokarna gör allt för att helt strypa den frihet vi har!

Fan favorites: Vote for your top 2010 pop culture picks (L A Times)

http://www.latimes.com/entertainment/news/la-et-year-end-entertainment-polls-2010-pictures,0,5037158.photogallery

Bon Jovi posts highest grossing concert tour of the year

Bon Jovi tops the 2010 tour list, followed by AC/DC, U2 and Lady Gaga.

The concert business was hit in 2010 by some of the same tough economic times that have been gripping other factions in the music industry in recent years, but New Jersey rock group Bon Jovi has reason to pop the Champagne anyway. /L A Times

Read more: http://latimesblogs.latimes.com/music_blog/2010/12/bon-jovi-tops-list-the-2010-tour-list-followed-by-acdc-u2-and-lady-gaga.html

Chinese ice and snow art debuts in Finland

LIFELIKE SCULPTURE: Visitors walk past the replica of Helsinki Cathedral snow sculpture at the ICIUM—Wonderworld of Ice in Levi, Finland, on December 18 (CHEN RAN)

Reindeer and panda stand side by side in front of a wall of bamboo paintings with flute and the cry of birds echoing nearby. Standing at the entrance of ICIUM—Wonderworld of Ice theme park, they greet visitors in a traditional Chinese way in the Arctic twilight.

A cooperative effort between China and Finland has resulted in the creation of a winter wonderland for tourists in the form of ICIUM—Wonderworld of Ice—the first of its kind. The resort, created in part by Chinese ice sculptors, opened to the public on December 18 at the Levi ski resort in Finland's northern Lapland area.
Covering nearly 10,000 square meters, the park, which will be open from December 2010 to April 2011, features a panda character named Ming Ming. Visitors can follow Ming Ming as he finds his way back home with the assistance of Nina, a reindeer from Lapland. The adventure takes guests through glittering pagodas, a dragon boat, replicas of the Great Wall and Helsinki's central railway station and cathedral—all carved completely out of ice and snow. /Beijing Review

”Pengar till skolan används fel”

Sverige ökar skolsegregationen, men regeringen presenterar inga insatser. Tvärtom är skolan på väg mot ytterligare uppdelning genom införande av elitklasser. Istället borde satsningar göras på skolor där eleverna har störst behov och klassernas storlekar bör minskas. Det skriver Jytte Guteland, SSU-ordförande.


Sämre och sämre år för år. Det är facit för den svenska skolan. Flera undersökningar visar på en negativ trend och nu senast var det den så kallade Pisa-undersökningen där Sverige nu ytterligare har tappat i jämförelse med andra OECD-länder. Nu ligger vi inte längre över genomsnittet. Sverige tappar också i det som tidigare varit en svensk paradgren, att erbjuda befolkningen en likvärdig utbildning. Nu är vi ett genomsnittsland i det avseendet. Det är tydligt att Sverige behöver en ny skolpolitik för att bryta den negativa trenden och för att skapa en kvalitativ skola för alla barn.
 
Att det inte erbjuds en likvärdig utbildning är något i det nya svenska samhället som tillhör det som gör mig mest ledsen, ja förbannad!

Läs Svenska Dagbladets hela artikel: http://www.svd.se/opinion/brannpunkt/pengar-till-skolan-anvands-fel_5833125.svd#

Mellandagsrea i kulturkommunen

Bengt Lindströms "Y-et" i Timrå
Sju miljoner kronor var kommunens tidigare prislapp på Bengt Lindströms Y:et i Timrå.
Nu tycks mellandagsrean ha slagit till rejält - priset ska sänkas till en krona.
- Staten får ta över det för en krona om de även övertar ansvaret för underhållet, säger kommunalrådet Ewa Lindstrand (S)./Dagbladet (Sundsvall)

Timrå är ju sedan länge, förutom sulfatlukten känd för sin kultur som tripping, slashing och sånt.

World War II

On Dec. 29, 1940, during World War II, Germany began dropping incendiary bombs on London. /N Y Times

Flamencodans

Äkta flamencodans är solodans.
I Diccionario Enciclopédico Ilustrado del Flamenco kan man få en alldeles utmärkt förklaring: "Flamencodansen är individuell dans, man eller kvinna utan åtskillnad. Introduktionen av pardans är en tillfällig följd av iscensättning. Det förekommer ingen kurtis, inget galanteri som i folkdansen. Det är introvert, inåtvänd dans med slutna rörelser utan större förflyttningar i rummet och utan hoppsteg. Man dansar på ett litet utrymme med en viss tyngd och en tendens att rikta rörelserna nedåt. Det är en abstarkt dans utan tema, utan handling. Den styrs mer av varje tolkares känsla och ger sålunda viss möjlighet till personlig improvisation".
El ambiente, stämningen, atmosfären, miljön - är en ytterst väsentlig ingrediens i el flamenco puro (äkta flamenco). För att få uppleva riktig flamenco puro krävs ambiente, vilket innebär att det hela bör försiggå i en liten, intim lokal skriver Barbro Thiel-Cramér (som under lång tid studerat spansk dans) i sin bok om flamencokonstens historia och dess utveckling fram till våra dagar.
"Åhörarnas-åskådarnas roll är mycket viktig. Sångaren/dansaren får ett starkt stöd av publikens inytensiva koncentration och positiva medverkan i det som häder. Den stimulerar och animerar artisten med palmas
 - handklappningar, pitos - knäppningar med fingrarna - och andra rytmiska ljud. Det är en svår konst som få behärskar till fulländning. Zigenarna är mästare i denna konst.".
De spontana, beundrande, uppeggande tillropen (el jaleo)  från publiken spelar stor roll för sångaren/dansaren om de kommer på rätt ställe. Kommer de på fel plats blir de bara irriterande.
Flamencodansen har många former, t.ex. el baile por  bulerías, buleriadansen är en utpräglad zigenardans och festdans och som kan uttrycka den mest ohämmade livsglädje, komik, gyckel med sig själv och andra, nojs och glam. I den dansen kan utövaren brer ut sig i tiden, eller förkorta den om han eller hon har lust.



...muahhh

Europas högsta hus lagt på is

3 meter skyskrapa skulle byggas precis vid St Petersburgs historiska centrum.

Protesterna var högljudda. Och nu är planerna nedlagda./SvD

En eloge till människorna bakom de högljudda protesterna.
Arkitekterna som har ritat byggnaden, och på bilden med plastleenden visar upp skräckbyggnaden, torde övergå till att rita människovänliga byggnader.

tisdag, december 28, 2010

Good Night

Beautiful Memories -  Dreaming Away - Dreaming Back - Longing - Sunset - The Sea - And Now The Shadow of Your smile - So Nice

Airport Delays Are Expected to Persist for Several Days

The ripple effects from over 4,000 canceled flights at the New York area's three major airports threatened to leave travelers stranded through the New Year. /New York Times

Premier League

.
Man City vinst idag över Villa med hela 4-0 är värt att notera; hat-trick av Mario Balotelli. Aston Villa helt ur slag läser jag.

1 Man City 20 spelade 38 pinnar
2 Man Utd 17 37
3 Arsenal   18 35
4 Spurs      19 33
5 Chelsea  18 31
6 Bolton    19 29
7 Sun'land  20 27
8 Blackpool 17 25
9 Bla'burn  20 25
10 Stoke    19 24
11 Liverpool 17 22
12 N'castle  19 22
13 WBA     19 22
14 Everton  18 21
15 Villa       19 20
16 Fulham   19 19
17 Wigan    18 19
18 Birming'm 17 18
19 WHU     19 16
20 Wolves   18 15

Storms on Saturn and Earth‏

BIG STORM ON SATURN: Got a telescope for Christmas? Point it at Saturn. A giant storm even brighter than Saturn's rings is raging through the planet's cloudtops. Amateur images and sky maps are featured on today's edition of  http://spaceweather.com

GEOMAGNETIC STORM IN PROGRESS: At the time this alert is being written (mid-day UT on Dec. 28), a polar geomagnetic storm is in progress (Kindex=5). Observers report electric currents in the ground and intensifying Northern Lights over Scandinavia. High-latitude sky watchers should be alert for auroras: http://spaceweathertext.com

Obama, Hillary Clinton Top Most Admired List

President Obama and Hillary Clinton are the country's most respected man and woman, according to a new poll by USA Today and Gallup /N Y Times










http://thecaucus.blogs.nytimes.com/2010/12/28/obama-hillary-clinton-top-most-admired-list/?nl=us&emc=politicsemailema3

New storm heads to Southern California today

A new rainstorm is set to move into Southern California today, producing heavy rains through Wednesday evening, according to the National Weather Service. /L A Times

Museiföremål håller snön borta längs stambanan

Gammal teknik gör comeback när den svenska vintern slår ut den moderna. Just nu snöröjer två 55 år gamla lok längs södra stambanan – och i dag kan en över 100 år gammal snöplog rycka in för att spränga snödrivor på Österlen.

Snöplogsvagnen och Da-loken är normalt museiföremål, men har plockats fram ur malpåsarna för att klara av det som de moderna loken inte klarar av just nu: röja snö från spåren.

– Ofta är det den enkla tekniken, utan en massa datorer som fungerar bäst, säger Henrik Reuterdahl på Sveriges järnvägsmuseum, som drivs av Trafikverket. /Ny Teknik

Nyupptäckt gen kan ersätta träning för att stärka hjärtat

Genom att förändra en gen hos möss har forskare i USA lyckats stärka deras hjärtan på samma sätt som vid träning. Nu hoppas en svensk forskare kunna ta fram ett piller som ersätter träning.


Forskare vid det amerikanska universitetet Harvard har hittat en gen som spelar stor roll för hur hjärtat stärks vid träning, rapporterar Sveriges Radio.
Forskarna berättar i en ny studie hur de har lyckats förändra genen så att hjärtan hos otränade möss blev lika starka som hos möss som hade simmat tre timmar om dagen i två veckor. De otränade mössens hjärtan fick också bättre skydd mot hjärtsvikt.
– I förlängningen vill vi ta fram ett träningspiller som gör att man kan styra hjärtat i ett gynnsamt läge, utan att man behöver träna själv, säger svensken Pontus Boström, som är hjärt- och kärlforskare vid Harvard och en av studiens författare, till Sveriges Radio.
Även om människohjärtan skiljer sig från mössens i funktion säger Pontus Boström att studien ger ledtrådar till hur det fungerar hos människan.
Förhoppningen är att man genom mediciner ska kunna modifiera hjärtcellerna hos människor med svaga hjärtan som inte kan träna själva. Det skulle kunna vara ett alternativ för hjärtsjuka men också för sådana som riskerar att drabbas av hjärtsjukdom. /Dagens Medicin

Be impressed

Some names of participants in today's movies shown on our TV channel  TCM 
Några namn på medverkande i dagens filmer som visas på vår tevekanal TCM:


The married couple Humphrey Bogart and Lauren Bacall

Katharine Hepburn, Spencer Tracy, Lana Turner, Cary Grant, James Mason, Elizabeth Taylor, Humphrey Bogart, Lauren Bacall, Fred Astaire, Judy Garland, Frank Sinatra, Anthony Quinn.



Unnecessary production of new films :)
Seriously, at least in Swedish films
Onödigt med nyproduktion av filmer ;)

Allvarligt talat åtminstone svenska filmer.


Cary Grant

Elizabeth Taylor








Du har sett det förut, men det tål att ses om och om igen

Sydamerikansk konst

Skaplig frispark (Roberto Carlos):



Skaplig måtvaktsräddning (Rene Higuita):



Skaplig rusch (Maradona) och härlig reporter som "bara vill gråta":

Obama aides predict few Cabinet changes, more travel

The president's inner circle is likely to remain largely intact, despite prominent Democrats calling for new faces.


Read more: http://www.latimes.com/news/politics/la-na-obama-cabinet-20101227,0,6835338.story

10 år med stigande guldpris

Guldet slutspurtar och har gått upp 27 procent hittills i år. Så ser råvarumarknaden ut idag. /Affärsvärlden 

Läs mer:  http://www.affarsvarlden.se/ravaror/article3052372.ece

Logiskt

Premier League

Derby igår

Arsenal - Chelsea  3-1

Highlights:

Sprängdåd mot villa i Oxie

En sprängladdning detonerade utanför en villa i Oxie utanför Malmö natten till tisdagen. Explosionen orsakade stora skador på entrédörr och närliggande fönster, men ingen människa skadades. /SvD

Adress:  Sommarängen 2
Villan köpt för 2 950 000 kronor av Cadima Espinoza,Theresa.
Säljare Persson,Gerd Anne-Margreta

 

Årets Svensk

Leffe Karlsson
Idag har loggens redaktion som vanligt hållit morgonmöte, men det blev ett annorlunda möte då all tid upptogs av diskussioner om vem som skulle utses till Årets Svensk. Mötet blev också annorlunda ur tidssynpunkt, aldrig tidigare har ett morgonmöte varit så kort.
Vår konung var tillsammans med SJ:s och Trafikverkets chefer den näst siste som ramlade ur den långa kandidatlistan, och till slut återstod endast Leffe Karlsson och prästen i Luleå som försov sig, och missade kyrklighetens största PR-grej: julottan.
Men inte heller prästen ansågs på långa vägar nå Leffes kvaliteter och kyrkans pinsammme representant blev utslagen efter en kortare diskussion.
Redaktionen på bloggen "Sundsvall Sweden" ("Puscas")  har alltså utsett Leffe Karlsson (bilden) till Årets Svensk.
Vi på redaktionen, och med stor sannolikhet allah läsare av bloggen, vill utmynna i ett kraftfullt
GRATTIS LEFFE!

Germany Debates Afghanistan

Merkel Government Split ahead of Mandate Vote.


Most in Germany would like to see their troops return home from Afghanistan as soon as possible -- and Foreign Minister Guido Westerwelle has adopted the position as his own. But many in the government of Chancellor Merkel disagree and Westerwelle has powerful detractors. /Der Spiegel

Read more: http://www.spiegel.de/international/germany/0,1518,736653,00.html

Facebook - What’s on your mind?

Facebook Data Team

People use status updates to share what’s on their minds, to tell others what they’re doing, and to gather feedback from friends. The different ways people use status updates form some interesting patterns. In this study, we looked at the usage of words in different “word categories” in status updates. This led us to discover some patterns in how people use status updates differently, and how their friends interact with different status updates.

"--- Interestingly, the emotional content of status updates also varies depending on the time of the day. Positive emotional word use is higher in the mornings, when the corresponding usage of negative emotional words is low. Negative word use increases as the day goes on, as positivity decreases.---"


>> http://www.facebook.com/notes/facebook-data-team/whats-on-your-mind/477517358858

För det mesta längtar jag att få komma till NYC, men inte just nu.

Foto: YFrog/Brian Elmquist
New York City, December 27, 2010
"The Northeast grappled with commuter chaos and air travel paralysis Monday after about two feet of snow fell on the region." / N Y Times

Vindkraftsentreprenörerna möter tufft motstånd


"Vindkraftsutbyggnad i Sverige möter tufft, högljutt och välorganiserat motstånd. I vissa delar av landet är det nu omöjligt för entreprenörerna att projektera och bygga vindkraft.

För Anna Cederberg på vindkraftsentreprenören Triventus har arbetsuppgifterna förändrats.
– Vi pratar med vindkraftsmotståndare i princip varje dag. De verkar jobba mer eller mindre på heltid med detta. För oss som egentligen behöver ägna vår tid åt planering och projektering håller detta på att gå över styr, säger hon i det senaste numret av Miljörapporten.
Rolf Petterson, projektör på RPG-Vindkraft, är en luttrad man efter att i flera år ha stångats med lokalföreningen Rättvis Vind i Ödeshög.
– De har lyckats. Genom ständiga uppvaktningar av politikerna i kommunfullmäktige och långsiktig bearbetning av kommunens miljöchef har det slutat med att fullmäktige röstade igenom en översiktsplan som i stort sett omöjliggör etableringar av vindkraft, säger han.
MiljöRapporten har tagit del av dokument och presentationer från vindkraftsmotståndarnas nationella paraplyorganisation Föreningen Svenskt Landskapsskydd (FSL) som beskriver det ”vinnande” konceptet”.
Under rubriker som: ”Hur kan vi få stopp på vindkraftseländet”, ”Var besvärliga” och ”Attackera” samt ”Sprid rykten”, beskriver föreningen i punktform hur ett framgångsrikt lokalt motstånd ska bedrivas.
Vissa råd är allmänna och går i korthet ut på att det gäller att trötta ut motståndarna genom att envist ringa, klaga, överklaga, polisanmäla och ständigt hålla lokalpressen informerad.
Andra är av mer strategisk natur som att lokalföreningar alltid ska ha ett namn där man är för något, inte emot vindkraft eller exploatering. I manualen finns sammanlagt 57 punkter eller uppmaningar till aktiviteter som ska stoppa vindkraften."

Gärna vindkraftverk för mig, men för guds skull utom syn- och hörhåll från min bostad.

Bloggarkiv