Stig Östlund

torsdag, december 30, 2010

Terroristerna som greps i går

Sahbi Ben Mohamed Zalouti
Lite om de igår  gripna terroristerna.

Sahbi Zalouti (bilden)
En 37-årig svensk medborgare född i Tunisien. Mantalsskriven i Järfälla. Greps av Säpo i Stockholm. Sahbi Zalouti  födelsedata 1973-05-21.







Ur gammalt nummer av Aftonbladet: "Svensken Sahbi Zalouti, 36, sitter frihetsberövad i Pakistan sedan augusti.Han har suttit av sitt tio dagar långa fängelsestraff men släpps inte fri. – I morgon ska du få åka hem, säger de varje dag, men jag väntar och väntar, säger han till Aftonbladet från fängelset.".



Munir Awad
29-årig svensk medborgare född i Libanon. En av männen som kom till Danmark i en hyrbil från Kista i onsdags och greps i en av lägenheterna på Mörkhöjvej i Herlev och Hedelyparken i Greve. Munir Awads födelsedata 1981-02-10. Munir Awad har svenska myndigheter hämtat hem honom 2ggr från länder där han misstänks för terroristsamröre och där han bedyrat sin oskuld och att han inte är inblandad i någon terrorverksamhet.

En 44-årig tunisisk medborgare bosatt i Sverige. En av männen som kom till Danmark i en hyrbil från Kista i onsdags och greps i en av lägenheterna på Mörkhöjvej i Herlev och Hedelyparken i Greve.

En 30-årig svensk medborgare, okänt ursprungsland. En av männen som kom till Danmark i en hyrbil från Kista i onsdags och greps i en av lägenheterna på Mörkhöjvej i Herlev och Hedelyparken i Greve.

En 26-årig irakisk asylsökande boende i Danmark. Den enda av männen som bodde i Danmark.

Den nu terrormisstänkte Sahbi Zalouti har tidigare gripits och suttit fängslad i Quetta i Pakistan hösten 2009. Det brott som han anklagades för gällde att illegalt ha tagit sig in i landet. Han dömdes den 29 augusti 2009 till tio dagars fängelse. I en intervju i Aftonbladet sa han då att han rest omkring i landet för att träffa andra muslimer och sprida information om islam.
Sahbi Zalouti begärde skillsmässa i somras. För två år sedan vände han sig till DO (Diskrimeringsombudsmannen) och anmälde sin arbetsplats Arla Food för diskriminering. Han skriver bl.a. i sin anmälan att han skulle ha blivit kallad ”terrorist”.

År 2009 greps 3 "Svenskar" i Pakistan. De gripna var den tidigare Guantánamofången Mehdi Ghezali, Safia Benaouda och hennes man Munir Awad samt parets tvåårige son. Munir Awad uppger sig ha blivit torterad under fängelsetiden.

Ryktet gör gällande att Helena Benaoudas svärson skulle vara en av terroristerna. Observera: ett rykte. Sanningen kommer fram så småningom och meddelas då så snart som möjligt  i denna blogg.
Helena Benaoudas är ordförande i Sveriges muslimska råd och förekommer relativt flitigt i tevesofforna.

Rätta mig om jag har fel. Adress längst upp i bloggen.

Bloggarkiv