Stig Östlund

onsdag, december 29, 2010

”Pengar till skolan används fel”

Sverige ökar skolsegregationen, men regeringen presenterar inga insatser. Tvärtom är skolan på väg mot ytterligare uppdelning genom införande av elitklasser. Istället borde satsningar göras på skolor där eleverna har störst behov och klassernas storlekar bör minskas. Det skriver Jytte Guteland, SSU-ordförande.


Sämre och sämre år för år. Det är facit för den svenska skolan. Flera undersökningar visar på en negativ trend och nu senast var det den så kallade Pisa-undersökningen där Sverige nu ytterligare har tappat i jämförelse med andra OECD-länder. Nu ligger vi inte längre över genomsnittet. Sverige tappar också i det som tidigare varit en svensk paradgren, att erbjuda befolkningen en likvärdig utbildning. Nu är vi ett genomsnittsland i det avseendet. Det är tydligt att Sverige behöver en ny skolpolitik för att bryta den negativa trenden och för att skapa en kvalitativ skola för alla barn.
 
Att det inte erbjuds en likvärdig utbildning är något i det nya svenska samhället som tillhör det som gör mig mest ledsen, ja förbannad!

Läs Svenska Dagbladets hela artikel: http://www.svd.se/opinion/brannpunkt/pengar-till-skolan-anvands-fel_5833125.svd#

Bloggarkiv