Stig Östlund

onsdag, september 29, 2021

 

Påminnelse: Välkommen till
VA-dagen den 13 oktober 2021
Image
Om du redan svarat, var vänlig bortse från denna påminnelse. 

Vetenskap är en del av vår kultur. Den genomsyrar våra liv, utvecklar vår värld och är ett verktyg för demokrati. Samtidigt brister tillgången och tilliten till kunskap och forskning på många sätt.

Vetenskapligt kapital är ett ganska nytt begrepp. Det ringar in hur våra åsikter och val påverkas av vad vi kan och hur vi tänker om forskning, liksom av vilka vi känner och vad vi gör.

Välkommen till VA-dagen 2021 onsdagen den 13 oktober kl. 13:00–15:30 om vår relation till kunskap och vetenskap genom livet och hur den påverkar våra val och vår världsbild. 

VA-dagen är i år en kostnadsfri digital konferens på Zoom. Hör om en rad initiativ som vill stärka relationerna till forskning bland unga, vuxna och äldre i Sverige, möt forskare som studerat vetenskapligt kapital, samtala om kopplingarna mellan kunskap och ett demokratiskt samhälle, och dela med dig av egna erfarenheter i en virtuell utställning!

Anmälan (med möjlighet att ange exempel att visa upp virtuellt)
Image

Image
Image
Medverkande: Anna Danielsson professor i Naturvetenskapsämnenas didaktik Stockholms universitet, Maria Dollhopf programansvarig KK-stiftelsen, Cecilia Ekstrand pedagog och programutvecklare Tom Tits Experiment, Matilda Ernkrans minister för högre utbildning och forskning, Peter Forsberg lärare Runö folkhögskola, Fritte Fritzson komiker, Ann Fust ordförande Vetenskap & Allmänhet, Marianne Granbom docent i Aktivt och hälsosamt åldrande Lunds universitet, Karin Grönvall riksbibliotekarie, Carl Heath utbildningsdirektör RISE, Anna Hedlund generalsekreterare Unga Forskare, Marie-Louise Hänel Sandström, riksdagsledamot (M), Rosaline Marbinah ordförande LSU – Sveriges ungdomsorganisationer och demokratiambassadör, Maja Neiman projektledare Kungl. Ingenjörsvetenskapsakademien, och Åsa Wikforss professor i Teoretisk filosofi Stockholms universitet och författare.
Image

Image
Praktisk information och anmälan
Tid: Onsdagen den 13 oktober 2021, kl.13:00−15:30.
Plats: Online via Zoom – länk meddelas senare.
Anmälan: Anmälan görs senast den 8 oktober på www.v-a.se/anmalan.
VA-dagen är kostnadsfri.
Mer information: Kontakta Cissi Askwall, generalsekreterare VA, 
cissi@v-a.se

Bloggarkiv