Stig Östlund

fredag, juni 26, 2020

EkonoDI



Nytt från natten och morgonen
• Börserna i New York steg under torsdagen trots ökad smittspridning i södra USA och att de veckovisa arbetslöshetssiffrorna inte uppfyllde analytikers förväntningar. Banksektorn gick starkt sedan det meddelats om lättnader av vissa restriktioner rörande investeringar.
• USA-terminerna uppvisar begränsade rörelser under natten. Efter torsdagens börsstängning presenterade Fed resultatet på stresstester av de största amerikanska bankerna vilket fick bankerna att förlora en del av den ordinarie handelns uppgång i torsdagens efterhandel.
• Federal Reserve uppmanade i samband med stresstesterna att banker ska avstå från återköp av aktier samt vara försiktiga med utdelningar för vilka det sattes en begränsning för kommande kvartal.
• Börserna i Australien och Japan stiger på fredagen, bland annat med stöd av finanssektorn. Hongkongbörsen är däremot ned efter helgstängt i dagarna och Fastlandskina håller helgstängt på fredagen.
• Spotify steg 10 procent till 267:50 dollar på torsdagen efter att Goldman Sachs höjt riktkursen för aktien från 205 till 280 dollar. Den svenska streamingtjänstens aktie och har stigit cirka 40 procent den senaste månaden efter att ha tecknat avtal med flera stora profiler.

Bloggarkiv