Stig Östlund

tisdag, januari 26, 2021

På ytan levde 30-åringen ett stillsamt liv och predikade i en frikyrka (Sjundedagsadventist enligt ryktet).


Samtidigt jagades han av polisen för två överfallsvåldtäkter.

Mannen, som är småbarnsförälder, har nu begärts häktad efter att hans DNA kunde kopplas till båda brotten.

– Han har medgivit de faktiska omständigheterna, säger åklagare Stefan Bergman.

Den första våldtäkten ägde rum vid sjön Ekoln vid Uppsala 2018, den andra förra sommaren i närheten av en badplats i Täby norr om Stockholm.

Vid det senaste brottstillfället ska mannen ha hotat en kvinna i 30-årsåldern med kniv och våldtagit henne i närheten av ett friluftsområde.

DNA-spår från platserna tydde på samma person och polisen har topsat flera misstänkta personer och gått ut med fantombilder.

Levde dubbelliv

Den 30-årige mannen, som är hemmahörande i norra Stockholms län, greps i helgen i en ort i Mellansverige, skriver Aftonbladet. I tingsrättsdokument som Expressen tagit del av framgår att mannen anhölls lördagen den 23 januari – 05.00 på morgonen.

Mannen är inte känd av polisen sedan tidigare. I sociala medier har han visat upp livet som lycklig familjefar med fru, småbarn och husdjur. Han har även varit aktiv i en frikyrkoförening, där han har predikat och hållit i andaktsstunder. 

Enligt Aftonbladet ska han ha berättat om berättat om överfallen för sin fru, som larmade polisen. DNA från mannen kunde sedan kopplas till 30-åringen.

– Vi fick uppgifter natten mot lördagen om den här personen och det var då han greps. Det gick lugnt till väga och han hördes under gårdagen med sin försvarare och erkände, säger Eva Nilsson vid Stockholmspolisen till Aftonbladet.

30-åringens advokat Hanna Lindblom berättar att mannen gett en förklaring till brotten. 

– Han erkänner de här två gärningarna. Men jag kan inte kommentera det här mer nu, säger hon. 

Bloggarkiv