Stig Östlund

fredag, juni 22, 2012

Save the Arctic



Allt fler isbjörnar dör och hela artens överlevnad är hotad av klimatförändringarna. Isbjörnarna är helt beroende av havsisarna för att kunna skaffa föda. Men när Arktis isar nu smälter tvingas de upp på fastlandet, där de har mycket svårare att hitta mat.

Undernärda björnar förökar sig inte i samma utsträckning och löper större risk att få missfall. Om det fortsätter så här kan hela arten dö ut.

Oljebolag – som har ett stort ansvar för dessa miljöbrott – står nu redo att utnyttja det faktum att isen drar sig undan. Shell planerar att börja borra efter olja i Arktis redan i år. Vilket hotar isbjörnarnas känsliga habitat. Ett oljeutsläpp här skulle få förödande konsekvenser för miljön och vara i det närmaste omöjligt att sanera.

Vi måste stoppa oljeborrningen i Arktis och rädda isbjörnarnas hem. Men vi kan inte göra det utan din hjälp.

Paul McCartney, Gustaf Skarsgård, Lena Endre, Hoffmaestro och många andra engagerade människor har redan gjort det. Skriv på du också!
Vi kommer sen att lägga din underskrift med en miljon andras i en undervattenskapsel, som vi placerar på havsbottnen vid Nordpolen. Vi markerar platsen med en flagga, designad av ungdomar i en global tävling. Tillsammans ställer vi krav på att världens ledare skapar en fristad runt Arktis, och skyddar området mot oljeexploatering och industriellt fiske
Isbjörnarna behöver dig. Tillsammans kan vi rädda isbjörnen och de andra unika djurarter som bara kan leva i Arktisregionen.


Stort tack för dit stöd!


Therese Jacobson,
Ansvarig för Arktisfrågor


Greenpeace

PS. Vårt arbete är möjligt tack vare stödet från våra gåvogovare. Vi tar inte emot pengar från företag eller stater. Bli gåvogivare och stöd vårt Arktisarbete du också. DS.

Bloggarkiv