Stig Östlund

lördag, juni 02, 2012


Operativsystem Windows 8 är på gång. Företaget  hävdar att operativsystemet är lika revolutionerande som Windows 95 var när det kom.  Microsoft lanserade en förhandsversion  häromdagen.

Wikipedia:        
Windows 8 (känt under arbetsnamnen Midori och Wind) är ett operativsystem från Microsoft. Den blir efterföljaren till Windows 7. Den färdiga versionen av Windows 8 planeras vara färdig senast i oktober 2012 då det ska släppas till datortillverkare och sedan kunna nå detaljhandeln den 7 januari 2013.
Den 27 februari släppte Microsoft Windows 8 Consumer Preview för alla som ska göra sig redo för det nya operativsystemet , exempel butiksanställda och chefer. När Microsoft släppte denna Preview hade de bland annat ändrat startloggan, nu är detta en fisk från temat Aero. Microsoft har bland annat även ändrat genom att ta bort startknappen som fanns där i Developer Preview.
En komponent som eventuellt kommer att ingå i Windows 8-certifieringen är en UEFI-funktion som förhindrar uppstart av icke-certifierade operativsystem. Microsoft hävdar att slutanvändaren kommer att kunna modifiera vilka operativsystem som kan starta. Funktionen har kritiserats av bland annat mjukvarutillverkaren Red Hat för att den möjliggör hårdvarutillverkare att låsa slutanvändares datorer till Microsoft-mjukvara.                   

Bloggarkiv