Stig Östlund

lördag, juni 19, 2021

Vem är Nooshi Dadgostar



Nooshi Dadgostar
 (bilden) fyller 36 år i morgon. Födelsedagen kan bli intensiv om signalerna från regeringen om intensiva förhandlingar i helgen omsätts i handling.

– Det blir med all säkerhet digitala överläggningar. I ett riktigt skarpt läge kan jag tänka mig att man åker iväg – långt borta från medierna, säger Ulf Bjereld, professor i statsvetenskap vid Göteborgs Universitet och tidigare (2015–2020) ordförande för Socialdemokrater för tro och solidaritet, därmed adjungerad i Socialdemokraternas verkställande utskott.

Bjereld lärde känna familjen Dadgostar i bostadsområdet i Göteborg. Mamma och pappa var politiskt engagerade och pluggade på universitet i Iran. De flydde först till Pakistan och ville sedan till Tyskland, men hamnade på ett flyktingboende i skånska Perstorp.

Nooshi föddes i Ängelholm. Familjen hann även med att bo i Norrköping innan de hamnade i Göteborg. I ABF-publikationen Fönstret har hon berättat om hur hon gick runt och satte upp lappar för att familjen skulle hitta en billigare lägenhet eftersom man inte hade råd att bo kvar i en hyresrätt på Odinsgatan nära Nya Ullevi. Flytten gick senare till Hisingen.

Bloggarkiv