Stig Östlund

tisdag, juni 29, 2021

 


Schweiz och Frankrike bjöd på fotbollsdrama i åttondelsfinalen i fotbolls-EM.

– Vid 3–1 trodde ingen på oss mer. Men före matchen hade vi sagt att vi skulle kämpa till slutet vad som än hände, säger den schweiziske burväktaren.

Men Schweiz gjorde två mål och tog matchen till en mållös förlängning. Och för första gången på 83 år vann laget en avgörande straffläggning, när Sommer räddade den avgörande straffen från franske stjärnan Kylian Mbappé.

– De två målen kom väldigt snabbt efter den missade straffen. För normala spelare är det nästan omöjligt att komma tillbaka efter, men i dag var vi ett jättebra lag och alla gav allt, säger förbundskaptenen Vladimir Petković.

Smärtsamt, speciellt efter en straffläggning som kan liknas vid ett lotteri, beskriver Frankrikes målvakt Hugo Lloris känslorna efter matchen.

– Det enda vi kan ångra är att efter 3–1-ledning så måste vi hantera matchen bättre. Vi har lyckats att stänga till de senaste åren, säger han.

Frankrikes förbundskapten Didier Deschamps var inne på samma spår.

– Vi gjorde vad vi skulle för upp till 3–1, men sedan så visade vi svaghet, någonting som är ovanligt för oss. Att förlora på straffar är alltid grymt för ett lag, sade Deschamps till TF1.

– Kylian Mbappé är otroligt ledsen, som alla spelare, men ingen kan vara besviken på honom eftersom han tog på sig ansvaret att lägga den femte straffen, fortsätter han.

Backen Raphaël Varane säger att Frankrike tabbade till det i första, att man spelade bättre i andra men att man sedan gav Schweiz utrymme att komma tillbaka.

– Det är en stor besvikelse, sammanfattar han.

Bloggarkiv