Fullkornsbröd innehåller mjöl av till exempel vete, råg, korn och havre där alla delar av spannmålskornet har använts.
Fullkornsbröd
Råg Gott (Hatting). Andel fullkorn 100%; Kolhydrater per 100 gram -- g varav sockerarter 3,9 g.
Rågbröd (Kung Markatta) 100% resp 1,5 g
Rågkusar (Fazer) 91% resp 2,2 g ("min" sort sedan länge.".
Råggrova (Pågen) 85% resp 2,5 g
Bondens surdegsbröd (Fazer) 79% resp 1 g
Rågform (Fazer) 70% resp 3,4 g
Fyra sädesslag (Kung Markatta) 66% resp 4 g
Rågbitar Solros & Pumpafrön 51 % resp 2,2 g (mest fett av de här nämnda)
Ekologiskt Fullkornsbröd med Linfrön (Hatting) 49% resp 2,2 g
Rågbröd pumpa (Ica) 45% resp 4,5 g
Fiberrost skivad (Skogaholm) 36% resp 2,6 g
Linfröbröd (Kvarnvingen) 31% resp 3,9 g
Rasker (Pågen) 31% resp 4,8 g
Trehörning grov (Bonjour) 30% resp 0,3 g (mest protein av de här nämnda)
Grovt bröd vital (Garant) 30% resp 0,5 g
Sund & God Råg (polarbröd) 30% resp 4,8 g
Lingongrova Special (Pågen) 30% resp 5,0 g (mest socker av de här nämnda)
Beträffande salt har Pågens Råggrova och Garants Ekonomiska Fullkornsbröd med Linfrön 0,7g/100= lägst av alla här ovan nämnda brödsorter. De övriga = 1g/100 eller mycket nära 1g/100 g
högst har "mina" rågkusar med 1,2g/100g.
Kraven på nyckelhålsbröd
Mjukt bröd (ej rågbröd):
Sockerarter högst 5g/100g
Fibrer minst 5g/100g
Fullkorn minst 30%
Salt högst 1g/100g
Fett högst 7 g/100g
Rågbröd (minst 30%råg):
Sockerarter högst 5g/100g
Fibrer minst 6g/100g
Fullkorn minst 35%
Salt högst 1,2 g/100g (av de här nämnda ligger alla på 1g eller nära 1g per 100 g
Fett högst 7g/100g
Glutenfritt bröd:
Sockerarter högst 5g/100 g
Fibrer minst 5g/100g
Fullkorn minst 10%
Salt högst 1 g/100g
Fett högst 7g/100g
På radron.se/brod hittas nyckelhålsmärkta brödsorter och innehållsförteckningar till bröden till här nämnda bröd. Desutom kan
man läsa om 72 sorters knäckebröd på radron.se/knackebrod.