Stig Östlund

torsdag, juli 03, 2014

Goda skäl att börja cykla



Cykelträning är ett utmärkt sätt att hålla kroppen i trim och alla kan vara med – oavsett konditions- och styrkenivå. Så hoppa upp på cykeln och sätt i gång en positiv kedjereaktion i såväl kropp som själ!

  • Cykling belastar inte på samma sätt som löpträning - har du till exempel problem med dåliga knän eller övervikt är cykling en skonsam motionsform. På cykeln kan du också välja det tempo som passar dig.
  • När du cyklar arbetar du igenom hela kroppen och med regelbunden träning är de hälsosamma effekterna oundvikliga - om du anpassar din träning efter ett program som passar din form, får du största möjliga utbyte av träningen.
  • Att cykla förbättrar din kondition - andningen blir lugnare eftersom syreupptagningsförmågan förbättras, hjärtmuskulaturen stärks och tränar du regelbundet minskar också risken för åderförkalkning och hjärt-kärlsjukdomar.
  • Du blir smidigare och rörligare, vilket gör att risken för skador minskar väsentligt. Dina muskler blir starkare och mer uthålliga samtidigt som kaloriförbränningen ökar - så nog är en cykeltur en riktig kom-i-form-tripp.
Starkare muskler - lägre puls

Cykling tränar underkroppens alla stora muskelgrupper. Inte minst tränar man några av kroppens största muskler: lårens framsidor och sätesmusklerna, vilket gör cykling till en perfekt konditionsträning - stora muskler som arbetar kräver nämligen en hel del.

Bloggarkiv