Stig Östlund

måndag, december 26, 2011

Dagmar



I nattemørket er det ingen som har oversikt over hvor omfattende herjingene har vært, men politidistriktene Sogn og Fjordane samt Møre og Romsdal hadde ikke tall på hvor mange meldinger man hadde fått.

«Dagmar» hadde utviklet seg til orkan da hun, som en av de første stedene langs kysten, traff Kråkenes fyr, lengst vest i Vågsøy Kommune i Sogn og Fjordane.
Klokken 20 søndag målte stasjonen til Meteorologisk institutt vinden til 44 meter i sekundet (over 150 kilometer i timen), langt over grensen til orkan, som går ved 32 meter i sekundet. Etter da har man ikke fått nye målinger derfra.
>> http://www.aftenposten.no/nyheter/iriks/Dagmar-sendte-seilbt-p-land-6728289.html


Aftenposten är en norsk dagstidning som ges ut i Oslo. Aftenposten ägs av Schibstedkoncernen. Aftenposten grundades av Christian Schibsted 14 maj 1860 under namnet Christiania Adresseavis. Namnet ändrades till Aftenposten redan året därpå. Aftenposten ges ut på riksmål, den norska språkform som står närmast danska. Aftenposten utkommer med en morgonutgåva måndag till söndag och en eftermiddagsutgåva, "Aften", tisdag till torsdag.


Bloggarkiv