Stig Östlund

tisdag, juni 23, 2009

Off Topic

Källa "Dagens Medicin" av idag:

Politikers miljöhänsyn.
Sydsvenskan har granskat reseräkningar från alla ledamöterna i regionfullmäktige i Skåne. Kartläggningen visar att de sammanlagt körde 820 233 kilometer under 2008. Till sammanträdet den 28 april i år tog 90 procent av ledamöterna bilen.
Granskningen visar även att endast 15 av de 100 fordon som finns registrerade på fullmäktigeledamöterna är miljöbilar. Samtidigt har politikerna varit med om att fatta beslut som säger att regionen har ”... en särskild roll att agera ansvarsfullt och bidra till ett långsiktigt hållbart Skåne”.


Stora skillnader i livsvillkor för barnen i Stockholms län.
På Norrmalm och i Danderyd utsätts bara 2 procent av spädbarnen för passiv rökning. I Skärholmen är siffran 38 procent och i Kista-Rinkeby 32 procent.
Det visar en nypublicerad årsrapport från barnhälsovården i Stockholms läns landsting.
Enligt rapporten finns också stora skillnader när det gäller övervikt och fetma. I Hägersten-Liljeholmen hade 6,4 procent av fyraåringarna övervikt och fetma, mot 19 procent i Skärholmen och Nynäshamn.
Vissa områden fortsätter också att utmärka sig negativt när det gäller vaccinationstäckning. I Stockholms läns landsting som helhet är 95 procent av barn födda 2006 vaccinerade mot mässling, påssjuka och röda hund. I Rinkeby och Tensta är dock bara 74 procent av barnen vaccinerade och i Södertälje 87 procent.
Rapporten är baserad på journaluppgifter från samtliga barnavårdscentraler i landstinget. Totalt har de kontakt med 158 680 barn, runt en fjärdedel av alla Sveriges förskolebarn.

Bloggarkiv