Stig Östlund

måndag, november 14, 2011

Vårdföretagens skatteplanering stoppas


Vårdföretagen som gör stora vinster genom avancerad skatteplanering ska stoppas. Nu planerar finansminister Anders Borg (M) att ändra lagstiftningen

Rapporteringen om hur ägarna till Carema och andra vårdföretag tjänar mångmiljonbelopp samtidigt som åldringar vanvårdas har väckt starka reaktioner de senaste dagarna. Nu reagerar även regeringen.

Skatteverket får i uppdrag att göra en särskild granskning av företagen inom välfärdssektorn. Dessutom vill regeringen ändra lagen för att sätta stopp för skattetekniska konstruktioner med interna lån och ränteavdrag.
– Vår utgångspunkt är att skatter ska betalas på lika villkor av alla, enligt gällande regelverk, oavsett vilken bransch man tillhör. Jag vill vara tydlig med att utgångspunkten är att den här sortens aggressiva skatteplanering inte kommer att tillåtas i framtiden, säger finansminister Anders Borg (M) i ett pressmeddelande.
Regeringen vidtar även flera andra åtgärder. Bland annat får Socialstyrelsen i uppdrag att utreda om det finns några skillnader i kvalitet mellan privat och offentlig omsorg.


Bättre sent än aldrig

Bloggarkiv