Stig Östlund

torsdag, november 25, 2010

Ny grundlag

En sida som sympatiserar med Sverigedemokraterna skriver:

Med 308 röster mot 20 har Sveriges nya grundlag röstats igenom. Endast Sverigedemokraterna röstade nej (min kommentar: de flesta svenskar är omedvetna om detta för vårt land viktiga. De flesta svenskar sover när viktiga saker är på gång, man anser sig tydligen mer behöva intressera sig för den enkle grannens göranden och låtanden).


Det blir svårare att gå ut ur europeiska unionen om svenska folket så skulle önska eftersom det kommer krävas en förändring av grundlagen innan så kan ske. Därmed urholkas svenskarnas möjlighet att påverka sin egen framtid.
Mångkulturalismen befästs i och med att skrivningarna i grundlagen om att främja etniska, kulturella och religiösa grupper blir tvingande. Därmed befästs den politik som förts i snart 40 år och som vi menar varit katastrofal.
Betydelsen av det svenska medborgarskapet urholkas i och med att utlänningar i stort jämställs med svenska medborgare och därmed åtnjuter samma rättigheter. Dessutom försvinner kravet på svenskt medborgarskap vid anställningar av känslig karaktär, vilket innebär att utlänningar tillåts ha viktiga och samhällsbärande positioner.
Några av förändringarna:
Det svenska EU-medlemskapet skrivs in.
Omröstning om statsminister ska hållas i riksdagen efter varje val.
Spärren för att kryssas in i riksdagen sänks från 8 till 5 procent av partiets röster i valkretsen.
Valdagen flyttas från tredje till andra söndagen i september.
Kommunala extraval kan hållas om två tredjedelar av ledamöterna i fullmäktige röstar för det.
Rådgivande kommunal folkomröstning ska hållas om 10 procent av kommuninvånarna begär det.
Domstolarnas självständighet stärks.
Samerna får ställning som ”folk”.
I grundlagen står numera att Sverige är ett mångkulturland.

© Fria Nyheter - Denna text är hämtad från: Sverige har fått ny grundlag « Fria Nyheter http://www.frianyheter.nu/2010/11/24/812/sverige-har-fatt-ny-grundlag/#ixzz16Hr0aocG

Bloggarkiv