Stig Östlund

fredag, november 26, 2010


Kina
Kinas tillväxttakt kommer att avta de närmaste åren när landet drar ned på sina stimulanser. Det menar Swedbanks chefekonomi Cecilia Hermansson.

Irland
Ett räddningspaket till Irland på 85 miljarder euro från EU och IMF kommer sannolikt att tillkännages på söndagen. Det uppger EU-källor till Reuters.

Portugal
En majoritet av regeringar i euroländerna och deras centralbanker försöker förmå Portugal att ansöka om finansiellt stöd från EU, rapporterar Financial Times.

Eniro
Idag förväntas Eniros aktieägare godkänna en nyemission på 2,5 miljarder kronor, för andra året i följd. Tio år av tilltagande konkurrens och generösa utdelningar har satt Eniro på ruinens brant. I går flydde många småsparare i panik från bolaget.
 
Electrolux vd
Vreden växer hos storägare och fack på Electrolux efter att nye vd:n Keith McLoughlins (bilden) ersättning redovisats. Totalt kan han få 74,5 miljoner nästa år.




Sjätte AP-fonden
Sjätte AP-fonden har gjort ännu en förlustaffär. Fonden har dragit sig ur cykel- och mopedkedjan Repairshop som har gått back med över 40 miljoner kronor.

Bloggarkiv