tisdag, november 09, 2010

La Liga

Copyright (c) s östlund
  Match i går - sista i omgång 10:

Sevilla-Valencia 2-0    Målen: 1-0 Negredo i 54e minuten; 2-0 Alfaro i 77e minuten (bilden: efter målet). Domarbetyg  (Iturralde González): underkänt.

Tabellen efter omgång nr 10:

1 R. Madrid 26  poäng   >>  ännu ingen förlorad match (tredje bästa La Liga-inledning någonsin; rekordet är 28 matcher utan förlust) - målkvot 27-5 - flest gjorda mål hemma

2 Barcelona  25  >>    målkvot 22-7 - vunnit alla bortamatcher - flest gjorda mål borta
15 Deportivo 10
16 Almería    9   >>  flest oavgjorda matcher (6)
17 Hércules   9
18 Levante    8
19 Zaragoza  7
20 Málaga     7  >>  flest insläppta mål (22) - förlorat alla hemmamatcher

På lördag tar Barcelona emot Villarreal!

Antal mål omgång tio: 28 alltså ett medel på 2,8 mål/match - om nu en sådan statistikuppgift kan vara av något värde.
Men man kan väl säga att målandet under omgång 10 var normalt.
Antalet mål under omgång 10 i förra säsongen var 31. Säsongen dessförinnan var antalet gjorda mål under omgång 10  = 34. Säsongen innan den i sin tur blev det under omgång 10 = 26 gjorda mål.

Kuriosa är kanske allt i detta blogginlägg, men allra mest "kuriåsatt" är följande: 2009/2010 gjorde Real Madrid 102 mål varav högerfotsmål  54, vänsterfotsmål 34 och nickmål 14.
Vi följer R. Madrid under  2010/2011 och jämför efter sista matchen. Kan Ronaldo göra jämförelsen uppseendeväckande? Jag tror det.