Stig Östlund

söndag, november 21, 2010

La Liga igår

R. Madrid - Athletic 5-1.
Athletic spelade mycket bra i första halvtid och höll stången bra; var t.o.m. värd halvtidsvinst. Bäst på plan i den första halvleken var Llorente i Athletic.Målgörare: 1-0 Higuaín 19e minuten; 2-0 CR9 i 30e minuten; 2-1 Llorente i 40e minuten;
3-1 Ramos i 57e minuten (på straff); 4-1 CR9 i 62a minuten och 5-1 CR9 i 92a minuten på straff.

Mourinho tvingades sitta på läktaren igår; men kunde tydligen ändå ge lite instruktioner via hjälptränarna till laget. Får man göra så?

Almería-Barcelona 8-1.  Almería är inte så dålig som man kan tro av dessa siffror. Målgörare 0-1 Messi i 16e minuten; 0-2 Iniesta i 18e minuten; 0-3 Acasiete i 26e minuten (självmål); 0-4 Pedrito i 34e minuten;
0-5 Messi i 36e minuten; 0-6 Bojan i 61a minuten; 0-7 Messi i 66e minuten; 0-8 Bojan i 72a minuten.
Tränaren Guardiola i ett  uttalande: "Den här målfesten bevisar inget".
Det var länge sedan som ett lag släppt in så många mål som 8 i en La Liga-match: Valladolid slog Oviedo med 3-8 säsongen 95/96

Villarreal-Valencia 1-1. Valencias försvarsspel gav Villarreal dess första poängfölust på hemmaplan under innevarande säsong. Målen: Aduríz 0-1 i 20e minuten; Rossi 1-1 i 73e minuten.