Stig Östlund

söndag, april 19, 2009

Idrottsliga höjdare


Full fart på elitfotbollen; och Champeons Leagues semi och final väntar.--- Juventus kvitterade i 91:e minuten, 1-1- mot Inter. Men det skulle ha behövts seger för att ha chans på Inter om seriesegern.--- I Bundesliga segrade både Wolfsburg och Bayern München, så det är oförändrat i serietoppen. Idag möter Hamburg Bremen, och vid ev. vinst går den stora hamnstadens fotbollslag jämsides med Bayern.---Barcelona vann över Getafe, men det var lite jobbigt för Barca.--- Roligast igår var Wolverhamtons seger som garanterade plats i Premiere League; Wolverhamton hör hemma där tycker många av oss; det var ett toppenlag på 50-talet, och när vi småpojkar delade upp oss i lag, så skulle ett lag alltid vara Wolverhamton. Själv spelade jag i Newcastle. Inte många vet f.ö. att Newcastle har spelat på Svartviks fotbollsplan. ---Chelsea till final i FA-cupen efter vinst över Arsenal; möter endera Manchester U eller Everton som möts idag (Viasat Fotboll kl. 17.00)---
Bordeaux-Lyon tillhör också höjdarna inom idrottsvärlden (tabellen just nu: Marseille 61 p., Lyon 60 p. och Bordeaux 59 p.); de möts kl 21.00 (Viasat Fotboll).---Det spelas också allsvenska matcher, men de får tyvärr står tillbaka för kvalitetsfotbollen; särskilt om man inte har något favoritlag i allsvenskan; annat än att man önskar förlust för AIK :)

---Bilden (norpad från BBC): Spelare i Wolverhamton efter segern igår som betydde OK till Premiere League. Vi gläds med laget och klubben. Wolves till PL är logiskt.

Bloggarkiv