Stig Östlund

tisdag, april 14, 2009

El Apache

Och i morgon spelar Manchester sin kvartsfinal i CL med bl.a. cumbiakungen Tevez i laget. Eder webmasters idol innan han kom till Europa (han spelade i Boca Juniors, mitt favoritlag sedan decennier).
En till synes genomsympastisk grabb, nyss fyllda 25 år. 168 cm lång och med en vikt på ung. 75 kg.---När "Apache", som han kallas i Argetina ,var i treårsåldern fick han kokhett vatten över sig, och brännnskadades svårt i ansiktet och fick ett fult märke; Då han kom till Boca ville klubben betala en plastikoperation men Apache vägrade "det är en del av mig" sade han. Apache ville bli bäst på fotboll, det var detta som var viktigt.---------- Visst vore det kul med en Portovinst i morgon; men det är nästan så att man önskar Manchester U till semi just därför att Apache spelar med laget.------------Namnet "Apache" fick Tévez efter den livsfarliga stadsdel i Buenos Aires där han föddes (livsfarlig stadsdel i BA säger en del).------------Cumbia-kungen, just det, se här:
http://www.youtube.com/watch?v=1Q9Y8Q-TeAw&NR=1-----------
PS Är man cumbia-kung, då är man livsglädjens kung. Det är nog därför som Apache är en fenomenal fotbollsspelare).------------Anm.: musikstilen "cumbia" kommer ursprungligen från Colombia/ Panama- området som då var ett land (innan USA på sitt speciella sätt, för Panamakanalens skull, "fixade" till så att Panama bröts ur Colombia).

Bloggarkiv