Stig Östlund

onsdag, juli 21, 2021

En stor insats pågår på Hällbyanstalten utanför Eskilstuna efter att två intagna barrikaderat sig i ett vaktutrymme tillsammans med två kriminalvårdare. Förhandlare och insatsstyrkan befinner sig på platsen. Myndigheten vill inte kommentera om det rör sig om ett gisslandrama.

Förhandlare ska enligt uppgift vara på väg till anstalten och Kriminalvården ska också ha aktiverat sin egen insatsstyrka, som är på plats och står redo på anstalten.

Kriminalvården bekräftar händelsen för TT. De skriver att två intagna har barrikaderat sig i vaktutrymmet på en av avdelningarna, där två kriminalvårdare befann sig. De intagna har täckt för kameror.

“Just nu arbetar vi med att få en tydligare bild av situationen. De intagna är dömda för allvarlig brottslighet men vi kan i nuläget inte gå ut med vad de är dömda för. Kriminalvårdens förhandlare, insatsstyrka och polis är på plats och läget är fryst. Det här är en mycket allvarlig händelse”, skriver tillförordnad säkerhetschef Jörgen From Nordin.

Enligt uppgifter till Aftonbladet är gisslansituationen mycket allvarlig då de två gärningsmännen är tungt kriminellt belastade och bedöms som våldsamma och farliga.

Även räddningstjänst har larmats till platsen och står i beredskap.

Bloggarkiv