Stig Östlund

torsdag, april 29, 2021

 



Över 1 000 rum fördelat på 82 våningar. Det totalt 365 meter höga nya hotellet Ciel’s Tower som just nu byggs i Förenade Arabemiraten ska göra den redan spektakulära stadsbilden i Dubai än mer slående – med världens högsta hotell. År 2023 bedöms bygget vara färdigt på marinan i Dubai, rapporterar CNN.

Det jättelika tornet kommer uppta 2 500 kvadratmeter, vilket är litet för en byggnad med den höjden. Arkitekten Yahya Jan på firman Norr, som bland annat byggt the Atlantis och Shangri-La’s hotell i Dubai, står bakom projektet som han beskriver som en passion. Namnet Ciel betyder ”sky”, eller himmel, på franska.

– Jag hoppas att denna byggnad kommer att bli lika tidlös som Empire State Building eller The Chrysler Building i New York. Anledningen till att jag gillar namnet ”Ciel” är för att jag tror, även i våra liv, att ”the sky is the limit”, säger Yahya Jan till CNN.

360 graders utsikt och takpool är några inslag som gästerna kan vänta sig. Hittills har 12 våningar byggts. Vad ett rum i jätteskrapan kommer att kosta är ännu oklart.

Bloggarkiv