Stig Östlund

tisdag, augusti 27, 2019

SOS Alarm positionerar skadade med ny app Den som ringer 112 via en ny app från SOS Alarm skickar automatiskt över sin position. På så sätt blir det lättare att hitta skadade eller sjuka personer.

Det är inte alltid man vet exakt var man befinner sig när man råkar ut för en olycka eller blir akut sjuk. Men om man ringer via den app som SOS Alarm nu lanserar kommer positionen in på köpet.
– Befinner man sig ute i naturen eller på en bilväg kan det vara svårt att uppge var man är. Genom appen skickas din exakta position automatiskt till SOS Alarm. Med snabbare och mer exakt positionering kan fler liv räddas, säger Niclas Cholodov, produktägare hos SOS Alarm i en kommentar.
– Den ger information i realtid om till exempel en brand eller en bilolycka inträffar i din närhet. Det är en app som du förhoppningsvis aldrig behöver använda – men som kan rädda liv när krisen verkligen är framme.
Via appen skickas också pushnotiser om olyckor i närheten och tar emot viktiga meddelanden till allmänheten, VMA. Den innehåller också tips och instruktioner för hur man ska agera i olika krissituationer och telefonnummer till exempelvis Polisen och till Vårdguiden. Appen kan laddas ned för IOS respektive Android.

Bloggarkiv