Stig Östlund

onsdag, augusti 14, 2019

Danska statsministern vill stärka gränsen mot Sverige: ”Vi får inte vänja oss vid explosioner”

Den ældste af mændene har adresse på den skånske sydkyst på strækningen mellem Ystad og Trelleborg. Han er 23 år og endnu ikke anholdt.
Den yngste bor lidt vest for Malmø. Han er 22 år og er tilbageholdt af svensk politi.
Om der skal indføres decideret grænsekontrol til Sverige, vides endnu ikke.
»Vi har en udfordring. Det skal ikke være sådan, at man skal kunne rejse fra Sverige til Danmark og placere dynamit midt i København«, siger Mette Frederiksen.
»Vi er ikke klar til at konkludere, hvordan det skal gøres, men grænsen har vores fulde opmærksomhed. Og den skal styrkes«, siger Mette Frederiksen.
POLITIKEN
Regeringen efter eksplosioner: Mere videovervågning og bedre beskyttelse af grænsen mod Sverige Øget tv-overvågning, styrket grænsekontrol til Sverige og flere redskaber til at bekæmpe organiseret kriminalitet er på vej efter eksplosioner i København, siger statsminister Mette Frederiksen (S) og justitsminister Nick Hækkerup (S). »Vi ser det her som et angreb på danske myndigheder. Vi har valgt at tage situationen meget alvorligt«, siger siger statsminister Mette Frederiksen (S) på et fælles pressemøde med justitsminister Nick Hækkerup onsdag eftermiddag efter to eksplosioner i København de seneste dage. »Det her må ikke bliver hverdag. Vi må ikke vænne os til eksplosioner. Vi vil ikke se det i vores hovedstad. Derfor vil vi sætte hårdere ind«, siger hun. 6. august blev Skattestyrelsen på Østerbro ramt. 10. august gik det ud over nærpolitistationen på Nørrebro.

Bloggarkiv