Stig Östlund

fredag, november 22, 2013


Greenpeace


Goda nyheter! Idag har svenska Dima släppts mot borgen i väntan på rättegång. Detsamma gäller de flesta av de andra klimatkämparna. Dessutom har internationella havsrättsdomstolen beordrat Ryssland att omedelbart släppa såväl besättning som skeppet Arctic Sunrise.
Trots detta väntar fortfarande en rättegång, vilket så klart är absurt. Och samtidigt planerar Gazprom fortfarande att inleda kommersiell oljeproduktion till havs i Arktis. Det betyder att kampen inte är över!
Så här säger Anitta Litvinov, Dimas fru: "Det känns så klart väldigt skönt och är den bästa nyhet jag fått på länge, även om det är långt ifrån över. Han är fortfarande åtalad och riskerar fängelse i Ryssland för att ha genomfört en fredlig process. Nu hoppas jag bara få träffa honom snart."
Stödet från kända och okända människor världen om har betytt oerhört mycket för att sätta press på de ryska myndigheterna. Nu vill vi visa att vi fortsatt står enade. Hjälp oss att kräva nedläggning av alla åtalspunkter och ett skydd för Arktis från katastrofal oljeborrning. Skriv på uppropet nu.
Bli en del av den globala rörelsen för Arktis nu - tillsammans är vi starka!

Med vänliga hälsningar,
Annika Jacobson
Chef för Greenpeace i Sverige

Bloggarkiv