Stig Östlund

måndag, mars 26, 2012

Goda skäl att börja cykla



Cykelträning är ett utmärkt sätt att hålla kroppen i trim och alla kan vara med – oavsett konditions- och styrkenivå. Så hoppa upp på cykeln och sätt i gång en positiv kedjereaktion i såväl kropp som själ!
Cykling belastar inte på samma sätt som löpträning - har du till exempel problem med dåliga knän eller övervikt är cykling en skonsam motionsform. På cykeln kan du också välja det tempo som passar dig.
När du cyklar arbetar du igenom hela kroppen och med regelbunden träning är de hälsosamma effekterna oundvikliga - om du anpassar din träning efter ett program som passar din form, får du största möjliga utbyte av träningen.
Att cykla förbättrar din kondition - andningen blir lugnare eftersom syreupptagningsförmågan förbättras, hjärtmuskulaturen stärks och tränar du regelbundet minskar också risken för åderförkalkning och hjärt-kärlsjukdomar.
Du blir smidigare och rörligare, vilket gör att risken för skador minskar väsentligt. Dina muskler blir starkare och mer uthålliga samtidigt som kaloriförbränningen ökar - så nog är en cykeltur en riktig kom-i-form-tripp. Iform

Bloggarkiv