Stig Östlund

söndag, oktober 31, 2010

Nordstan i Göteborg omänsklig miljö



Stort polispådrag i Nordstan (köpcentrum) i Göteborg läser jag.
Nu ännu värre tänker jag.
En mer konstgjord, kall omänsklig miljö är svår att finna i Sverige utanför Stockholm och Malmö. Skall vara Frölunda Torg  i närheten då.
De som bor i Sundsvall kan tänka sig Birsta, fast hundra gånger värre.
Tidigare en dröm för statsplanerarna i sitt skyddade bo, nu platser för hårdhudade, armbågsträngande köpare och andra med reatankar och lite av mord i blicken.
Att det nu kryllar poliser där, har varit det enda som har saknats för att platsen skall kunna anses som rena  h------t för människor.
Bilden: från Nordstan, Göteborg i oktober anno 2010
PS Nordstansområdet på natten är livsfarligt - stor risk att bli nedslagen.

Apropå Göteborg.
Jöran Fagerlund en bloggare från stan skriver apropå muthärvan (som sväller):
"Ledande politikerna sitter på 25 olika stolar i kommunala bolag och stiftelser och samtidigt ska de vara folkvalda, oberoende, omutbara personer som ska representera folkets intressen!? Nu representerar de istället de skumma kommunala bolagens intressen. Bolag som har som favoritsysselsättning att klämma åt den lilla människan och sluka allmänna medel utan att vi någonsin får reda på vart pengarna tar vägen. Våra folkvalda? Det är skrämmande hur långt ifrån skam och hederlighet politiken i Göteborg har avlägsnat sig. Nu gäller arrogans, övervakning, brist på insyn och öppenhet och stöld av allmänna medel. Göteborg har urartat i våldsbrottslighet, bostadsapartheid, omänsklig lokaltrafik och skräp överallt som kommunen inte längre bryr sig om ta bort, allt på grund av denna bedrövliga ‘goa gubbarkultur’ i kommunen och kompisarna i näringslivet. De som sätter sig emot maskineriet blir utsatta för kamrattjalleri och mobbning. Göteborg har blivit en förfärlig dystopi där systemet berikar sig självt och diskriminerar medborgarna. Nu börjar folk äntligen fatta det också, men för sent, tåget har gått.".


Sådant här läser vi aldrig i Hjörnes Göteborgs Posten.

Bloggarkiv