Stig Östlund

onsdag, oktober 21, 2009

Vi är svältfödda på fotboll "live"

Medelpad är ett relativt svagt fotbollsdistrikt, det är ingen nyhet.
Relativ stor och hedervärd har dock supporterkulturen blivit hos landskapets framgångrikaste klubb under senare år. En supporterkultur som är ett föredöme för andra klubbar.
Det finns bara ett fel hos giffarnas supportrar: de använder en ramsa på matcherna som säger: ”Giffare, stor och stark”. Det kan visserligen vara sant, men enbart stor och stark är ju ingen som helst garanti för bra fotbollsspel. Stor och stark utan fart och teknik ger inget av värde i dagens fotboll. Det vet alla fotbollskännare.
Trots denna fläck är giffarnas supportrar Patronerna egentligen det enda riktigt godkända inom
Medelpads fotbollsliv. T.ex. är Idrottsparkens grå och stela läktarliv numera bara ett (tråkigt) minne; om Patronerna orkar fortsätta arrangera fester på Idrottsparken efter giffarnas debacle i år återstår att se.
Spelare och ledarna får underbetyg. Teknik och snabbhet hos spelarna
efterlyses, liksom rejäl fotbollskunskap hos ledarna.
Liten och teknisk eller stor, stark och teknisk i giffarna i stället för enbart stor och stark ger snart vårt superette-lag
något mycket värdefullt: en etablerad plats i landets högsta fotbollsserie som betyder reklamvärde för
vårt distrikt i utkanten av den stora världen; ett reklamvärde som är - eftersom kung Fotboll är så viktig - större än Lönnå, skvadern, basketens Dragons och ishockeyns Timrå IK.


Bilden: skvadern; inte tillräckligt PR-värde.

Bloggarkiv