Stig Östlund

måndag, maj 25, 2009

Messi as


En bok om Messi har utkommit, tyvärr ännu ej i översättning vad jag förstår, men det kommer säkert snart. Förlagen vaskar nog händerna, Messi, världens bäste fotbollsspelare, den nye Maradona...det kan ge mycket.
Boken som är skriven av den italienske journalisten Luca Caioli (som verkligen kan sin sak - och har tidigare skrivit om Ronaldinho och Zidane) är på spanska.
Bokens titel: "Messi, el niño que no podía crecer”.
Språk: Castellano (spanska). ISBN: 9788496599260. Upplaga 1, utgiven 2008 i Barcelona.
Något för språkkunniga, av vilka många kloka avstod den smattrande mopeden och gjorde läxor i stället.
I en av de senaste numren av den spanska El Pais finns en lång, intervju med Messi. Minns inte namnet på journalisten, men det är en högklassig intervju (som alltid i El Pais) som upptar lite mer än sju A4-sidor när man kör ut den på skrivaren. I intervjun hänvisas också till ovan nämnda bok.
Om man skall göra Messi lycklig är det bara att ge honom en fotboll, kanske också Messis "Nallebjörn", liksom Maradona svar, var en fotboll.
På frågan om Messi tittar på fotboll någon gång blir svaret NEJ. Han vill spela och/eller leka med fotbollen, inte titta på när andra är i aktion, och inte heller titta på inspelat med honom själv som agerande på planen.
Riktigt lycklig blir Messi bara i sällskap med fotbollen. Jag, vars nallebjörn var en fotboll (med snörning!) från födseln till början av tonåren förstår honom.---
Må Messias måla det avgörande på onsdag.---
Bilden: Fotkonstnärer vars konst fascinerar/fascinerade (argentinarna Messi och Maradona).

Bloggarkiv