Stig Östlund

onsdag, maj 28, 2014

Arktis

Igår morse kl 05.00 lämnade jag vårt skepp Esperanza tillsammans med 14 andra aktivister. Jag befinner mig ombord på Statoils oljeplattform Transocean Spitsbergen. Vi är i Arktis för att berätta om det oerhörda som håller på att ske här, och vi behöver din hjälp!
Statoil planerar att börja borra längre norrut än någon tidigare gjort och borrningarna kan starta redan inom några dagar om norska miljöministern inte gör något. Ett oljeläckage här skulle innebära katastrof för närliggande Björnön och dess rika fågelliv.
Vi har en unik möjlighet att stoppa Statoil innan deras planer sätts i verket, men klockan tickar. Anslut dig till de tiotusentals som redan skrivit till den norska regeringen. Om tillräckligt många av oss gör våra röster hörda måste de agera.
Det har varit en hård och kall natt och vi kan inte stanna här för evigt. Men vi är vid gott mod och fast beslutna att fortsätta kämpa så länge som möjligt. Det som ger mig kraft att fortsätta är de över 5 miljoner människor som redan har stått upp för Arktis och övertygelsen om vi kan skydda Björnön om vi agerar tillsammans.
Uppmana den norska regeringen att stoppa Statoils borrplaner medan de kan. Har du redan mejlat dem får du gärna be dina vänner att också göra det och dela uppropet på Facebook.
Tack för allt du gör,
Rosanna Endre,
Greenpeaceaktivist

Bloggarkiv