Stig Östlund

onsdag, september 19, 2012

Shell avbryter sina oljeborrplaner i Arktis för i år

Jag har väldigt goda nyheter! Shell har meddelat att de avbryter sina oljeborrplaner i Arktis för i år.

Tack vare dig har Shell haft ögonen på sig under hela året, och inte en dag har gått utan att någon protesterat mot deras ansvarslösa verksamhet. Så när deras borrutrustning blev skadad i helgen visste de att de inte skulle komma undan granskning, och hade därför inget annat val än att avbryta sin verksamhet för i år.

Arktis behöver permanent skydd. Vi behöver ditt stöd för att fortsätta arbetet med att rädda Arktis. Ge en gåva idag.

Detta är sista delen i den följetong som startade när aktivister stoppade Shells Arktiska borrskepp i Nya Zeeland, senare fördröjde vi deras inhyrda isbrytare i Östersjön, och i somras gick deras borrskepp på grund, vilket visade hur dåligt förberedda de är för Arktiska förhållanden. Under tiden har en stark rörelse växt fram i protest mot oljejättens riskabla planer.

Arktis får en kort paus från oljeindustrins härjningar, men Shell kommer att försöka återvända till Alaska. Med din hjälp kommer vi göra vårt bästa för att stoppa dem. 1,8 miljoner människor har anslutit säg till rörelsen för att skydda Arktis, men för att stoppa oljeutvinning i Arktis för gott måste vi bli många fler.

Ge en gåva och stöd rörelsen för att rädda Arktis.

Tack,
Therese Jacobson,
Ansvarig för Arktisfrågor

Greenpeace

Bloggarkiv