Stig Östlund

måndag, februari 28, 2011

Oscar 2011 - Bästa utländska film "In a better world"

Susanne Bier vinder Oscar for 'Hævnen' (In a better world)


LOS ANGELES (ekstrabladet.dk): Dansk film triumferede, da instruktør Susanne Bier natten til mandag vandt en Oscar for 'Hævnen' i kategorien bedste ikke-engelsksprogede film. Forud for prisuddelingen i Kodak Theatre i Hollywood havde Susanne Bier fortalt, at hun var nervøs for at skulle op på scenen og hente den gyldne statuette.
Men for øjnene af omkring en milliard tv-seere formåede Bier at holde hovedet koldt og levere sin takketale uden at gå i sort.

Iklædt en blå silkekjole modtager
Susanne Bier Oscar-statuetten for
 bedste ikke-engelsksprogede film.
– Åh min gud! Er dette en rigtig Oscar, spurgte Bier og sendte derefter en kærlig hilsen til sin mor og far og to børn hjemme i Danmark.
– Jeg er så beæret, så taknemmelig og så lykkelig, sagde den danske instruktør, som ved prisoverrækkelsen bar en blå silkekjole fra den danske designer Elise Gug.
Susanne Bier, 50, er den tredje danske instruktør, som vinder en Oscar for bedste ikke-engelsksprogede film. Gabriel Axels 'Babettes gæstebud' vandt i 1988, mens Bille August året efter vandt med 'Pelle Erobreren'. ---


'Hævnen' er Biers 11. spillefilm, og den havde dansk biografpremiere i august. Mikael Persbrandt, Trine Dyrholm og Ulrich Thomsen spiller hovedrollerne i filmen, som er blevet set af mere end 430.000 danskere.

Bloggarkiv