Stig Östlund

lördag, februari 26, 2011

Information

En sajt på arabiska (Iraqirabita.org) ger detaljerade anvisningar och färdiga repliker till irakiska kurder som söker asyl i Finland, skriver finska Etelä-Saimaa. Men även hur man tar sig in i Sverige.

De sökande varnas för att språktester genomförs i Finland för att fastställa varifrån de kommer. De finska invandringsmyndigheterna har bekantat sig med de aktuella och omfattande anvisningarna under en månads tid. Anvisningarna ger ingen bra bild av myndigheternas verksamhet. Konsekvens och systematik saknas i beslutsfattandet.
Utlänningspolisen framträder i anvisningarna som landsortspoliser i en film. Under förhören upprepas samma frågor som det på förhand går att förbereda sig för. Tidigare skickade Finland tillbaka asylsökande till Grekland om de först registrerats där. Sedan tog man i Finland beslut om att – under en tid – inte skicka asylsökande tillbaka till Grekland på grund av de kaotiska förhållandena där för asylsökande. Det här kunde sajten meddela sina läsare om redan innan Finland tagit beslutet. Polisen utreder saken.

POLITISK INKORREKT

Bloggarkiv