Stig Östlund

torsdag, maj 30, 2019

Chelsea-Arsenal 4-1

Chelsea är vinnare i Europa League efter att ha besegrat Londonrivalen Arsenal med 4–1 i finalen. Lagets storstjärna Eden Hazard (bilden) stod för två mål i det som många tror blir hans sista match för klubben.
– Jag tror det här är ett avsked. Det är dags för en ny utmaning, säger Hazard efter matchen enligt Independent.
Efter en mållös första halvlek öppnade Chelsea målskyttet två minuter in i andra. Emerson slog ett inlägg som Olivier Giroud nickade in med kraft. 2–0 kom några minuter senare när Hazard serverade Pedro som placerade in bollen. Hazard rullade sedan in en straff efter att Giroud gjorts ner i straffområdet.
Alex Iwobi gav Arsenal visst hopp när han dundrade in reduceringen i den 69:e minuten men Hazard släckte det med sitt 4–1-mål två minuter senare.
Finalförlusten innebär att Arsenal missar Champions League-spel nästa år, och återigen får nöja sig med spel i Europa League./Omni