Stig Östlund

torsdag, november 21, 2013

Hotet mot vårt stackars jordklot


I morgon avslutas  klimatmötet i Warszawa och riskerar att bli ett misslyckande. Den globala uppvärmningen  orsakad av oss människor leder till klimatförändringar som i sin tur leder till återkommande ensamkatastrofer; den senaste den som förorsakade helvetet i  Filippinerna. Vad gäller vårt land tycks det enda politiska partiet i riksdagen som tar  mardrömsutvecklingen på riktigt allvar  vara Miljöpartiet, medan det mest är prat hos övriga. Men Miljöpartiet anses av väldigt många i vårt land som töntigt/verklighetsfrånvarande.
Innerst inne högaktar jag Miljöpartiet, ett politiskt parti som jag ser som verklighetsförankrat, men brottas samtidigt med frågan varför töntighetsstämpeln även  dyker upp hos mig, visserligen inte alltid men alltför ofta och tillräckligt för att inte rösta på partiet.
Kanske efter den stora katastrofen, tillräckligt med översvämningar/fattigdom/havererad infrastruktur/värmeböljor/utslagna ekosystem/våld är Miljöpartiet befriad från töntighetsstämplandet, och "bara-prat-partierna" får be om ursäkt för sin blindhet. Om vi och partierna då finns kvar.

Bloggarkiv