Stig Östlund

torsdag, augusti 25, 2011

Chefer som slutar behåller lönen



Anders Ahlgren

2011-08-25
Landstinget Sörmland sparar miljontals kronor på vården, men höga chefer som hoppar av behåller sina löner. Det väcker ilska bland personalen.
Nyligen kom beskedet att Anders Ahlgren, divisionschef för länssjukvården i Landstinget Sörmland, väljer att lämna sitt uppdrag. Han ska fortsätta jobba med utvecklingsfrågor, men under samma villkor som tidigare.

Det innebär att han får en lön på 101 000 kronor i månaden plus tjänstebil, skriver Södermanlands Nyheter.

Ett parallellfall från förra året gäller den dåvarande hälso- och sjukvårdschefen Ingrid Mårselius. Hon är numera utvecklingsansvarig inom staben men har behållit sin tidigare månadslön på 101 500 kronor.
Landstinget Sörmland har stora ekonomiska problem och kör sjukvården på 90 procent av ordinarie kapacitet under hösten. Att chefer som hoppar av behåller sina löner när de går över till andra uppdrag är inte populärt på vårdgolvet, enligt Vårdförbundets lokala ordförande Ulla Jordán.

– Det här väcker jätteupprörda känslor när man samtidigt drar ner på övrig verksamhet, säger hon till Södermanlands Nyheter.
Landstingsdirektören Karin Welin uppger för tidningen att lönesättningen sker i enlighet med landstingets chefspolicy 1998.

Bloggarkiv