Stig Östlund

onsdag, augusti 17, 2011



Warren Edward Buffett, född 30 augusti 1930 i Omaha, Nebraska, är en amerikansk investerare och affärsman. Han är av många ansedd som den bästa investeraren någonsin. Han har byggt upp en förmögenhet på omkring 62 miljarder dollar – främst via Berkshire Hathaway, som han äger 31 procent av. Tidskriften Forbes rankade Buffett som den rikaste personen i världen 2008.
Trots sin enorma förmögenhet lever Buffett ett relativt sparsamt liv och är inte känd för att slösa pengar. Han bor till exempel kvar i sin medelklassvilla som han köpte 1957 i en förort till hemstaden Omaha./Wikipedia



Warren Buffett, en av världens rikaste män, vill se högre skatter för USA:s mest förmögna. "Vi superrika får stora skattelättnader medan de fattiga slåss för oss i Afghanistan", skriver finansmannen i New York Times.
I USA, skriver Warren Buffett, finns nästan 240 000 hushåll med årsinkomster på över 1 miljon dollar, och över 8 000 hushåll med inkomster på över 10 miljoner. Nu vill finansmannen att kongressen höjer skatten för dessa ”superrika” för att landet ska kunna komma till rätta med sina skuldproblem.
Finansmannen själv betalade nästan 7 miljoner dollar i skatt enligt den senaste deklarationen, vilket motsvarar en skattebörda på drygt 17 procent. Detta, skriver han, medan hans kollegor på investmentbolaget Berkshire Hathaway betalar i snitt 36 procent i av sin lön i skatt. /Svenska Dagbladet








Bloggarkiv