Stig Östlund

måndag, maj 30, 2011

Förbättrad vaccin?


Isconova ska esta adjuvansen (x) Matrix M, som tillsätts för att förbättra och förlänga effekten av vaccin.

Totalt 110 personer kommer att ingå i studien. Försökspersonerna består av äldre människor som på grund av nedsatt immunförsvar ofta inte får tillräckligt skydd av dagens influensavacciner.
Syftet är att utvärdera effekt och säkerhet av bolagets adjuvans, Matrix M, då den ges för att förhöja effekten av befintliga vacciner mot säsongsinfluensa.

Adjuvansen Matrix M testades för första gången på människa under en fas I-studie med fågelinfluensa-vaccin under 2009. Kriterierna för effekt uppnåddes i studien och resultaten ligger till grund för studien på säsongsinfluensa.

Isconova är ett forsknings- och utvecklingsföretag som utvecklar teknik som förbättrar vacciners effekt och varaktighet. Sedan 2005 har de produkter ute på veterinärmarknaden men börsnoterades i höstas för att få in finansiering till att utveckla företaget på humanmarknaden.

(x) = Adjuvans är inom farmakologin medel som förbättrar effekten av ett annat läkemedel eller behandling. Adjuvans förekommer bland annat i vacciner där det höjer vaccinets förmåga att bilda antikroppar /Wikipedia


 Se också >>  http://clinicaltrials.pharmaceutical-business-review.com/news/isconova-starts-vaccination-in-seasonal-influenza-vaccine-phase-i-trial-250511

Om Isconova
Isconova är ett Uppsalabaserat läkemedelsföretag specialiserat på att utveckla och kommersialisera adjuvanser och vacciner genom Isconovas unika kunnande inom vaccinsystem. Bolaget har en patenterad teknologi, en stark produktplattform, produktion och försäljning av adjuvans, och ett flertal samarbeten med ledande internationella vaccin­- och läkemedelsföretag.
Adjuvanser för både veterinär- och humanvacciner
Adjuvanser är ämnen som tillsätts för att ge vacciner en förbättrad och mer varaktig immunreaktion i samband med vaccinering. Isconova har sedan 2004 varit verksamma med försäljning av adjuvans inom veterinärområdet och för närvarande finns fem veterinärvacciner på marknaden som använder Isconovas plattform. Sedan 2009 är Isconova även verksamt inom humanmarknaden och ambitionen är att öka satsningarna inom detta område.
Isconova i Uppsalas/Stockholms bioteknikkluster
Isconovas huvudkontor ligger i Uppsala, mitt i Sveriges största bioteknikkluster, och har en utmärkt relation till de lokala universiteten, med aktiva samarbeten inom forskningsprogram och utvecklingsprojekt. Laboratorierna för forskning och utveckling ligger sida vid sida med produktionen, vilket garanterar smidig och kostnadseffektiv överföring till färdig produkt. /Isconovas hemsida



Bloggarkiv