Stig Östlund

måndag, maj 22, 2017

Inget nytt förutom förre rektorns skitprat (bra rutet Odenberg förresten)

”Med tanke på det utbredda fenomenet faktaresistens och alternativa fakta i dagens samhälle, är det av största vikt att universitet och högskolor aktivt arbetar för att motverka denna trend.”

Så skriver Karolinska institutets förra rektor Harriet Wallberg (bilden) i ett mejl till Dagens Medicin med anledning av lärosätets utredning av Paolo Macchiarini, den så kallade Heckscherrapporten. Enligt Harriet Wallberg innehåller utredningen en rad allvarliga fakta- och metodfel som hon tycker är besvärande att lärosätet inte har rättat till.

Bifogat i mejlet finns också ett brev adresserat till Karolinska institutet och de tre utredarna Sten Heckscher, Ingrid Carlberg och Carl Gamberg där Harriet Wallberg preciserar de tio punkterna.


Mikael Odenberg, ordförande i Karolinska institutets styrelse, säger till Dagens Medicin att Harriet Wallbergs brev inte kommer att föranleda någon åtgärd och att det ”inte innehåller något nytt”.
– Det är känt att hon är missnöjd med innehållet i Sten Heckschers rapport, men det är inget som angår KI:s konsistorium. Utan det får hon väl ta med Sten Heckscher, säger han.


Bloggarkiv