Stig Östlund

måndag, maj 22, 2017

DN gör helomvändning på ledarplats


Tolv år efter Mauricio Rojas artikel om att kulturarvet ligger bakom invandrarnas brottslighet tycks något ha skett på Dagens nyheter, som under de senaste åren med Peter Wolodarski vid rodret gått i bräschen för att sprida desinformation om massinvandringens konsekvenser på det svenska samhället.
Efter att ha publicerat en studie som visar att en stor majoritet av de som ligger bakom den senaste tidens våg av skjutningar är invandrare och i synnerhet de med bakgrund i Mellanöstern och Nordafrika, skriver man ett par dagar senare på ledarplats plötsligt att “varken myndigheterna eller journalistiken får vara rädda för fakta” och “att studera kriminellas bakgrund kan ge värdefull kunskap för att minska brotten”.
Detta torde vara självklarheter men som inte varit just det i Sverige under de senaste decennierna. Och istället för att göra något åt de hela tiden växande problemen har man ödslat desto mer tid och energi på att jaga de som försökt påtala problematiken och den oundvikliga utvecklingen – som nu alltså blommat ut fullständigt.
I dessa kappvändarnas tid är det många som försöker påstå att man minsann tyckt si och så under lång tid tillbaka, medan verkligheten är att dessa är ytterst få. I alternativmedierna har dessa samlats för att bli bombarderade med diverse epitet. Men det finns några få undantag även i de etablerade medierna. Två av dessa är Paulina Neuding och Alice Teodorescu.

Bloggarkiv