Stig Östlund

torsdag, september 12, 2013


NYHETSBREV FRÅN STOCKHOLMS KONSERTHUS

 
Blue House Jazz Orchestra möter Patti Austin och Butterscotch
Jazzhösten inleds med ett handplockat storband: Blue House Jazz Orchestra. Under ledning av trumpetaren Peter Asplund och saxofonisten – med mera! – Magnus Lindgren går bandet från klarhet till klarhet i de skräddarsydda produktioner som man tar fram ett par gånger om året. Man har byggt programmen kring så skilda teman som musikaler, Motown, höst, Quincy Jones, gitarrer och musik av Herbie Hancock – och resultatet har blivit en rad högklassiga konserter presenterade med en personlig prägel. Varje gång handplockat band bestående av landets vassaste musiker.

Den här gången har man bjudit in två amerikanska vokalister: souliga sånglegendaren Patti Austin och den nyskapande röstkonstnären Butterscotch. Endast 27 år gammal har hon vunnit The first International World Female Beatbox Champion och the West Coast Beatbok Champion för både män och kvinnor. Beatboxing är för den som inte redan vet, trumljud, rytmer och andra musikaliska effekter gjorda med mun, läppar, tunga och röst.

Välkomna!

20 september kl 19.30
Få ett smakprov på Butterscotch
Är artisten Butterscotch en ny bekantskap? Följ länken in till You Tube och få ett smakprov! Till You Tube!
Fadostjärnan Ana Moura
Ana Moura är en av den moderna traditionella fadons största sångerskor, en förgrundsgestalt i fadons renässans i vår tid. Musiken behandlar de klassiska komponenterna för genren; kärlek, längtan och separation - blues med operans dramatik. 10 oktober kl 19:30

Bloggarkiv