Stig Östlund

torsdag, september 12, 2013

Christina Branco


Min torsdagkväll tillbringar jag på Södra Teatern i Stockholm tillsammans med Christina Branco, livets sångerska. Är övertygad om att det åter skall bli en ny oförglömlig musikkväll.

Södra Teatern i kväll - utsålt (naturligtvis)




 
                                         
 
 
Fado är livet med stora bokstäver och Branco är livets sångerska
 
Aurora, Cândida, Carolina, Deolinda, Miriam och Louise är några av de tolv karaktärerna vi möter genom Christina Branco. Krigare, drömmare, romantiker och offer. Alla olika men var och en med något vi alla kan känna igen från oss själva. Vardagshjältinnor som söker svar på livets stora frågor i en tumultartad värld. Det är bitterljuvt, sorgset med en underton av hopp.

Portugisiska Cristina Branco hör till den moderna fadons mest älskade sångerskor. Med sin klangrika, ljusa sopran ger hon liv åt fadon eller, om man så vill; röst åt livet. För fado i Cristinas tappning handlar om våra liv, både som individer och samhälle. Med stor kärlek till traditionen vågar hon välja nya stigar att vandra på. Hos henne hittar man inslag av både jazz, fransk chanson och sorglösa latinamerikanska rytmer vilket gör att fadon känns samtida. Med öppna armar välkomnar vi åter denna modiga och stark artist till Södras Stora Scen.



 


Bloggarkiv