Stig Östlund

söndag, augusti 25, 2013

Greenpeace


Hej stig,
För en liten stund sedan, i direktsändning med flera miljoner tittare, exponerade vi Shells smutsiga planer i Arktis på deras största sponsorevenemang i år – Formula 1 Shell Grand Prix.

Shell kommer göra allt för att mörka ned händelsen, så vi behöver din hjälp att sprida ordet.
Dela bilden på Facebook och hjälp oss exponera Shells planer för hela världen!

Kopiera och klistra in följande text till din Facebook post:
Greenpeace exponerade precis Shells smutsiga planer i Arktis inför miljoner tv-tittare under Formula 1 Shell Grand Prix! Följ oss här: www.savethearctic.org/?fbSBP


Den Arktiska isen smälter snabbare än någonsin och isbjörnarna svälter när deras jaktmarker försvinner. Shell leder den galna kapplöpningen för att borra efter oljan som fick isen att smälta från början.

Idag hoppades Shell på att få dela äran och berömmelsen med Formel 1-förarna på prispallen. Vi såg till så att rampljuset istället hamnade på deras ansvarslösa planer i Arktis.

Genom att sponsra evenemang som Formel 1, känt för banbrytande teknik och innovation, hoppas Shell att uppmärksamheten på deras riskabla borrplaner hamnar i skymundan.

Men var än Shell visar sitt ansikte kommer vi att vara där för att avslöja sanningen. Greenpeace fartyg Arctic Sunrise seglar just nu i ryska Arktis för att bevittna och protestera mot de hänsynslösa oljebolagens kapplöpning för att borra där. Vi kommer fortsätta göra allt vi kan för att skydda Arktis sköra ekosystem från ett förödande oljeutsläpp.

Slaget om Arktis är igång, och det är ett slag vi måste vinna – vår framtid hänger på det. Vi kan bara lyckas med ert stöd.
Klicka här för att dela bilden på Facebook.

Tack för ditt stöd!

Therese Jacobson
Arktisexpert och Fil. Dr. i miljövetenskap, Greenpeace

PS: Greenpeace är en oberoende organisation och tar inte emot bidrag från stater eller företag. Ditt stöd betyder allt för oss. Klicka här och bli månadsgivare idag.

Bloggarkiv