Stig Östlund

söndag, december 25, 2011

Astrid Lindgren-fallet - Mobbningen (av läkaren) på hög nivå



Rikspolisstyrelsen anmäler fallet till Polisens internutredningar


Elisabet Ohlin Narkosläkarens berättelse om hur hon blivit behandlad av polisen har gjort att chefsjuristen vid Rikspolisstyrelsen har beslutat att anmäla fallet till Polisens internutredningar. Det meddelades på Polisens webbplats vid middagstid på julafton.
– Det finns beskrivningar i läkarens redogörelse som gör att jag anser att det finns anledning för avdelningen för internutredningar att granska om fel har begåtts, säger Eva-Lotta Hedin, chefsjurist vid Rikspolisstyrelsen, på webbplatsen.
– Det är väldigt viktigt att alla som berörs i en förundersökning blir korrekt och rättssäkert behandlade. Läkarens påståenden om att ha blivit illa behandlad måste därför utredas. Rikspolisstyrelsen skulle även välkomna om Justitiekanslern beslutar att granska ärendet, utifrån de anmälningar som gjorts, säger Eva-Lotta Hedin.
Den 23 december uttryckte Riksåklagaren, som också själv ska granska fallet, en motsvarande förhoppning rörande Justitiekanslern, se Riksåklagaren vill granska Astrid Lindgren-fallet >>  http://www.lakartidningen.se/07engine.php?articleId=17597

Läs Läkartidningens intervju med läkaren >> http://www.lakartidningen.se/07engine.php?articleId=17586

Mycket har skrivits i Astrid Lindgren-fallet och lättade över domen trodde vi att det hela var över. Men narkosläkarens berättelse om hur hon blivit behandlad av polis och åklagare skall nu utredas av justitiekanslern, och chefsjuristen vid Rikspolisstyrelsen har beslutat att anmäla fallet till Polisens internutredningar. Må det hela snabbt klaras upp och resultera i fullständig upprättelse för läkaren, som sedan kan känna sig helt fri efter all hysterisk mobbning från olika håll. Att läkaren ska kunna fortsätta sitt viktiga arbete borde intressera oss alla.  Till slut, man förstår iof barnets föräldrar; oerhört svårt att i den extremt sorgliga situationen kunna se sanningen.
Må det fortsatta tunga sorgearbetet leda till lindring.




Bloggarkiv